Utorak 19. mar 2024.
Muslimanke

NEMAČKA UZDRMANA! Razlog nisu samo migranti već i ONO šta su DONELI sa sobom. Zanemećete!

Foto: Profimedia
Nemačke institucije su nemoćne i suočavaju se sa velikim problemima. Država je nejaka pred ovim pitanjem i pod stalnim je pritiskom javnosti.

Među izbeglicama u Nemačkoj postoji i veliki broj devojčica koje su iz svojih zemalja došle udate - po tradicionalnom islamskom pravu, a sud u Bambergu je odlučio da se ne meša u postojanje ovog dela “šerijatskog prava” u Nemačkoj što je izazvalo ogorčenje javnosti, prenose danas nemački mediji.

U Nemačkoj su počele žestoke rasprave oko izbegličkih bračnih parova u kojima je supruga - maloletna, prenosi Dojče Vele.

Organizacije za dečija prava poput UNICEF-a ili “SOS - dečje selo” godinama kritikuju takve brakove koji se sklapaju u muslimanskim državama.

HRVATI KRVNIČKI TUKU: Migranti dolaze u Srbiju i MOLE za pomoć!

migranti
Foto: Profimedia

Prema navodima “SOS - dečjeg sela”, godišnje 15 miliona devojčica biva prisiljeno da stupi u brak, mahom udajom za mnogo starije muškarce, koji ih prisiljavaju na seksualne odnose, što dovodi do trauma, komplikovanih trudnoća i porođaja.

Prema nemačkom Građanskom zakonu, u brak smeju da stupe samo punoletne osobe, a u izuzetnim slučajevima vlasti dopuštaju i venčanja osoba koje su navršile 16. godinu.

LETELE STOLICE: Masovna tuča migranata u Dortmundu! (FOTO/VIDEO)

muslimanke
Foto: Profimedia

Prema islamskom pravu, devojčice su stasale za udaju po navršenoj devetoj godini, a dečaci - kada napune 12 godina.

Rasprava se rasplamsala nakon što je Viši sud u Bambergu priznao brak 14-godišnje Sirijke udate za 21-godišnjeg muškarca koji je uz to i njen rođak!

Kancelarija za mlade nije priznala taj brak i razdvojila je supružnike, preuzevši starateljstvo nad devojčicom.

DOŠAO RED NA AUSTRIJU: Prerušeni migranti najveća opasnost upozoravaju STRUČNJACI ZA TERORIZAM

Muslimanke
Foto: Profimedia

Bračni par se zbog toga žalio Sudu za porodična pitanja, a taj sud je ocenio da “devojčica nije u stanju da sagleda svu kompleksnost i posledice braka”.

Slučaj je stigao do višeg suda koji je ovaj brak proglasio pravno važećim pozivajući se na paragaf 1633 Građanskog zakonika, koji kaže da “udata maloletnica sama sme da određuje gde se zadržava i sa kim će kontaktirati”.

Devojčica i njen suprug su u trenutku sklapanja braka sirijski državljani koji su se venčali u Siriji, tako da je sud u ovom slučaju zapravo presudio u skladu sa sirijskim pravom.

PAPA PREKLINJAO POLJAKE: Bez obzira što su vatreni rimokatolici, tu molbu mu NISU USLIŠILI

Migranti
Foto: Profimedia

Kao zaključak ovog slučaja, mediji su preneli definiciju da sud može da spreči sklapanja takvog braka, ali da se ne meša u već sklopljene brakove te vrste u njihovim domovinama, prenose nemački mediji.

Mnogi stručnjaci i veliki deo nemačke javnosti nisu zadovoljni tim objašnjenjem.

PONOVO HAOS I GUŽVA U CENTRU BEOGRADA: Stotine migranata spava ispred Ekonomskog fakulteta

migranti
Foto: Srbija Danas

U nekim medijima, a posebno na društvenim mrežama, pojavili su se naslovi: “Dečji brakovi dozvoljeni u Nemackoj”, “U Nemačkoj važi šerijatsko pravo” i slično, navodi Dojče vele.

- Brakovi u kojima stariji muškarci iskorišćavaju bedu pojedinih porodica i žene se devojčicama, predstavljaju kršenje fundamentalnih prava žena i dece - rekao je ministar pravde Severne Rajne-Vestfalije Tomas Kušati i dodao da “zbog toga moramo da ozbiljno razmotrimo mogucnost da se u budućnosti priznaju samo brakovi u kojima su oba partnera punoletna”.

SAKRILI SE MEĐU PALETE U KAMIONU: Otkriveno 11 ilegalnih migranata na granici sa Hrvatskom

nemačka policija
Foto: Reuters

Nije poznato koliko se maloletnih ženskih izbeglica koje su u braku tačno nalazi u Nemačkoj.

U Bavarskoj je do kraja aprila ove godine evidentiran 161 slučaj udatih izbeglica mlađih od 16 godina, u Baden-Virtembergu - 117, a u Severnoj Rajni-Vestfaliji - 188 slučajeva.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd