fbpx
Skip to main content
ford auto

Da li ćemo uskoro kupovati ovakva vozila: Ford tvrdi da je ovo idealan auto u doba korone! (FOTO)

Foto: Twitter/Autoexplora
Ima minimalistički enterijer sa ravnim površinama i materijalima jednostavnim za čišćenje za lakšu i temeljniju dezinfekciju između putovanja

Kriza izazvana korona virusom utiče na živote milijardi ljudi u svetu i iz temelja je uzdrmala način i ustaljene obrasce života na svim poljima. Pogođen je i transport ljudi, koji su sada mnogo oprezniji prema korišćenju javnog prevoza.

Ovom izazvu u susret je izašao Ford sa konceptom Muvone, koji je razvio dizajner sa Univerziteta Stafordšair Marijus Lohner, a koji je kao obećavajući projekat dobio nagradu "New Norm Mobility Award".

U osnovi, Muvone predstavlja samovozeći "taksi" za jednu osobu sa naglaskom na bezbednu individualnu mobilnost, koji omogućava ljudima da udobno putuju gde i kada žele. Koncept ima minimalistički enterijer sa ravnim površinama i materijalima jednostavnim za čišćenje za lakšu i temeljniju dezinfekciju između putovanja.

Muvone je opisan kao jedinstveno rešenje koje bi moglo da pomogne ljudima da se bezbedno kreću, a istovremeno se pridržavajući mera socijalnog distanciranja, prenosi Jutarnji. S obzirom na lakoću pristupa, dizajner veruje da je Muvone vrlo pogodan posebno za starije građane i osobe s ograničenom pokretljivošću.

 

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd