fbpx
Skip to main content
Logo Audija

DONELI ODLUKU DA IH SE REŠE: Audi UKLANJA iz kabine detalj koji mnogi obožavaju

Foto: Profimedia/ilustracija
Dobro ili loše?

Nemački proizvođač već ima tri digitalna ekrana u svojim najnovijim modelima.

Audi Q7
Foto: Srbija Danas

Tehnološka unapređenja su neminovnost u svim oblastima života, uključujući i auto-industriju. Proizvođači automobila konstantno uvode inovacije koje treba da povećaju komfor, bezbednost i efiksanost u vožnji.

Jedan od segmenata u vozilima koji se decenijama nije suštinski menjao - komandna tabla, poslednjih godina doživljava drastičan preobražaj zavaljujući sveobuhvatnoj digitalizaciji. Dok neki pozdravljaju ovaj trend, drugi upozoravaju da previše displeja u automobilu, uz premeštanje funkcija i komandi sa dugmića i prekidača na ekrane osetljive na dodir, skreće pažnju vozača sa puta i može da ga omete u vožnji.

NOVINA IZ FIJATA: ELEKTRIČNI Dukato na srpskim putevima od naredne godine

NOVINA IZ FIJATA: ELEKTRIČNI Dukato na srpskim putevima od naredne godine

NEMAČKA LIDER: Tajna je u državnim subvencijama

NEMAČKA LIDER: Tajna je u državnim subvencijama

NADMAŠIO OČEKIVANJA: Porše Tajkan ima već ima 30.000 rezervacija

NADMAŠIO OČEKIVANJA: Porše Tajkan ima već ima 30.000 rezervacija

Audi je jedan od proizvođača koji je spremno dočekao digitalizaciju, pa u najnovijim modelima ima čak tri ekrana na komandnoj tabli - jedan služi umesto klasičnih instrumenata, drugi je deo multimedijalnog sistema, dok treći sadrži komande klima-uređaja i ventilacije.

Ipak, i dalje ti i tamo može da se nađe poneka fizička komanda, ne računajući "prečice" na volanu.

Audi, međutim, planira da se u budućnosti u potpunosti reši dugimića i prekidača na komandnoj tabli, kaže šef dizajna nemačkog proizvođača, Mark Lihte.

Lihte je u razgovoru za Motor Authority rekao da njegova vizija budućnosti podrazumeva kabinu opremljenu samo digitalnim ekranima, uz korišćenje tehnologije za proširenu stvarnost.

Prema njegovim rečima, to znači da će digitalna instrument tabla ispred vozača biti nešto manja i sa redukovanim brojem informacija, dok će prednost dobiti nova generacija "head-up" displeja koji koriste proširenu stvarnost.

Osim toga, dva velika centralno postavljena ekrana (dusplej multimedije i "klime") biće spojena u jedan ogroman ekran, slično kao kod Teslinih modela S i X.

Ostaje da se vidi kako će ove ideje biti implementirane u praksi i kako će ih vozači prihvatiti.

Pročitajte i:

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd