fbpx
Skip to main content
Ford

Evo šta je novo na ovom modelu Forda Fieste

Foto: Profimedia
Lepo...

Fordov najprodavaniji model u Evropi dobio je unapređenja na polju motorizacije i bezbednosti.

Jedna od najvažnijih novina na Fiesti za modelsku 2021. godinu je uvođenje takozvanog "blagog", 48-voltnog hibridnog pogonskog sistema, kako u putničkoj, tako i u lakoj komercijalnoj, Van verziji.

Fiesta EcoBoost Hybrid je dostupna u varijantama sa 125 KS i 155 KS, a osim benzinskog EcoBoost motora, sistem koristi i starter/generator, kao i 48-voltnu litijum-jonsku bateriju.

Specijalno izdanje Poršea 911 Targa 4S

Specijalno izdanje Poršea 911 Targa 4S

Evo kako će da izgleda novi Santa Fe

Evo kako će da izgleda novi Santa Fe

Slovenac otvoreno otkrio na čemu je sve štedeo Golf (VIDEO)

Slovenac otvoreno otkrio na čemu je sve štedeo Golf (VIDEO)

Ovaj sistem obezbeđuje dodatnih 20 Nm na postojeći maksimalni obrtni moment benzinskog motora, pa je u verziji sa 155 "konja" vozaču na raspolaganju 240 Nm.

Što se tiče modela Fiesta Van, on takođe ima "blagi" hibridni pogon, ali ovaj automobil koristi isključlivo EcoBoost verziju od 125 konjskih snaga.

Osim toga, kupcima je dostupan i 1.0-litarski EcoBoost sa 125 KS bez hibridne tehnologije.

Ovaj motor može biti uparen sa 6-brzinskim manuelnim menjačem ili najnovijom generaijom 7-stepenog automatizovanog menjača sa duplim kvačilom.

Kada je reč o sistemima asistencije, Fiesta za 2021. ima novi ACC sistem sa Stop & Go funkcijom i prepoznavanjem saobraćajnih znakova.

Među opcijama su i pomoći pri parkiranju na parking mesto koje je pod uglom od 90 stepeni u odnosu na putanju kretanja vozila, kao i upozorenje na nailazak vozila sa boka sa funkcijom automatskog kočenja u slučaju opasnosti.

Fiesta za 2021. dobila je i unapređeni SYNC 3 multimedijalni sistem sa 8-inčnim ekranom osetljivim na dodir i intuitivnijim načinom korišćenja, a dostupna je i funkcija bežičnog punjenja smartfona.

Pročitajte i:

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Umerena kiša
16 Beograd