Skip to main content
Volkswagenova čeona rešetka

FOLCVAGEN ZA SIROTINJU: Niskobudžetni brend zvaće se Jetta

Foto: Profimedia/ilustracija
Proveren recept.

VW grupa već godinama najavljuje lansiranje novog podbrenda jeftinih automobila za pojedina tržišta u usponu, kao što je kinesko.

OČEKIVANO: Ovako izgleda kada se Urus takmiči sa Poršeom 911 turbo! (VIDEO)

Kao i mnogi veliki svetski proizvođačli automobila, i Volkswagen ima zajedničku firmu sa kineskim partnerima u okviru koje izrađuje automobile namenjene kupcima u Kini. 

Nemački proizvođač planira da u okviru ove kompanije (FAW-Volkswagen) lansira novi niskobudžetni brend sa cenovno pristupačnim automobilima, a kako prenose pojedini kineski mediji ime nove marke biće preuzeto od Volkswagenovog modela Jetta.

Sina Auto i CarNewsChina navode da su za početak planirana tri modela: Jetta VA3 (preimenovana aktulena VW Jetta koja se već proizvodi u Kini), zatim Jetta VS5 SUV zasnovan na modelu Seat Ateca i Jetta VS7 SUV baziran na Seatu Tarraco. 

Automobili nove marke Jetta imaće i sopstveni logo, a proizvodiće se u pogonu u kineskom gradu Čengdu. S obzirom da Seat nije prisutan u Kini, prodaja "prepakovanih" SUV modela Ateca i Tarraco neće ugroziti španskog proizvođača automobila. 

Lansiranje novog brenda najavljeno je za april i sajam automobila u Šangaju, a modeli ove marke prodavaće se isključivo u Kini.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
16 Beograd