fbpx
Skip to main content
Kamaro 1200 ks

JEDVA LEGALAN: Maksimalna brzina mu je 354 KM/H (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/Hennessey Performance
Ovaj auto debitovao je na ovogodišnjem sajmu tjunera SEMA.

Kada je Dodž predstavio "Challenger SRT Demon" koji legalan van trkačkih staza, "Hennessey Performance" je brzo odgovorio tjuniranim Ševroletovim Kamarom nazvanim "The Exorcist", jer kao što je poznato, egzorcist ubija demone.

Međutim, bez dodatne OEM konkurencije za borbu, tjuner iz Teksasa je odlučio da nadmaši sam sebe novim Kamarom kojem čak ni Exorcist ne može da parira, a to je "Hennessey Resurrection Camaro ZL1 1LE" sa čak 1.200 KS, gotovo dvostruko više u odnosu na "normalni" Kamaro ZL1 1LE. Ipak, "Hennessey" je u potpunosti odbacio Kamarov LT4 motor te ga je zamenio LT5 V8 motorom sa superpunjačem iz modela "Corvette ZR1". 

Samo ova promena je značila povećanje snage na 755 KS, ali "Hennessey" je išao dalje pa je povećao protok vazduha i temeljno unapredio motor.

Poklopac motora od karbonskih vlakana takođe omogućava više prostora za protok vazduha, a motor je kalibrisan kako bi sva poboljšanja funkcionisala u harmoniji. 

OBRATITE PAŽNJU: Šta nikako ne treba raditi ako vam je računar ZARAŽEN VIRUSOM

OBRATITE PAŽNJU: Šta nikako ne treba raditi ako vam je računar ZARAŽEN VIRUSOM

FANOVI U ŠOKU: Omiljena igrica stigla, ali NE MOŽE da se pokrene

FANOVI U ŠOKU: Omiljena igrica stigla, ali NE MOŽE da se pokrene

MENJA KURS: Pored prevoza planiraju i distribuciju NAMIRNICA

MENJA KURS: Pored prevoza planiraju i distribuciju NAMIRNICA

Kupci mogu izabrati između 6-stepenog manuelnog i desetostepenog automatskog menjača koji je unapređen tako da može da se nosi s većom snagom. Manuelni menjač dolazi sa "Centerforca" kvačilom zaduženim da izdrži svu snagu koja se oslobodi punim pritiskom na papučicu gasa.

"Hennessey" tvrdi da "Resurrection Camaro" do "stotke" stiže za 2,3 sekunde, a 402 metra prelazi za 9,3 sekunde. Maksimalna brzina iznosi 354 km/h.

Tjuner nudi i jednogodišnju garanciju, a planirana je proizvodnja samo 24 primerka od kojih će svaki koštati 200.000 dolara.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
14 Beograd