fbpx
Skip to main content
motor

Kawasaki predstavio novu "zver" (FOTO)

Foto: Twitter/Milkers @mistymilkers
Kawasaki je uvek imao filozofiju da nešto što je pokvareno ne treba ni popravljati, a to se pogotovo odnosi na WSBK, gde Džonatan Rea godinama dominira na Ninja ZX-10R motociklu.

Za narednu godinu, Japanci ipak spremaju potpuno novi model, koji bi trebalo da timu da dodatnu prednost nad Panigale V4 R i nedavno predstavljenim M1000RR.

Kawasaki Ninja ZX-10R je već pretrpela manja poboljšanja, koja su bila dovoljna da nastavi dominaciju u šampionatu. Ducati Panigale V4 R je pokazao da ima dosta potencijala, a u kompaniji nisu čekali da vide šta će se dogoditi ako i italijanska mašina pretrpi promene u izdanju za 2021.

Uz Hondu i novi CBR1000RR-R Fireblade SP, koji vreba iz prikrajka, kao i potencijalnu pretnju zvanu BMW M1000RR, Kawasaki je odlučio da spremi novi ZX-10R, sa snažnijim agregatom i boljim aerodinamičkim paketom.

Prema dostupnim informacijama, renomirani proizvođač će spremiti pravu zver za narednu sezonu, a pominje se da će maksimalni broj obrtaja ići do 15.600 o/min, što je 1.000 više od aktuelnog modela.

Što se aerodinamike tiče, Kawasaki želi da poboljša taj aspekt još od prošle godine, pa će u narednoj sezoni, ZX-10R najverovatnije imati zakrilca. Ovakvo rešenje se pokazalo kao isplativo Ducati timu, naročito u prvom delu sezone.

Predstojeća godina će definitivno biti dobra i uzbudljiva sezona u WSBK šampionatu. Ostaje nam samo da vidimo hoće li se nastaviti dominacija Kawasakija ili ćemo dobiti novog šampiona.

Preuzeto sa: Moto-berza.

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
5 Beograd