fbpx
Skip to main content
Golf

Ništa bez GOLFA: Osmica stiže 2019. - poznati novi detalji!

Foto: Twitter prinscreen/FikoR87
Folksvagen najavljuje.

Novi "golf" trebalo bi da debituje 2019. godine na salonu automobila u Frankfurtu, zajedno sa električnim modelom I.D, javlja britanski AutoExpress. Suprotno ranijim najavama da će I.D. biti nosilac Folksvagenove budućnosti, temeljni model ostaje popularni "golf". 

"Prioritet je "golf" jer će nova generacija biti naš temeljni proizvod, i to nam je u fokusu. Možete ga opet zvati Das Auto", rekao je za britanski magazin šef  Folksvagena Herbert Dies.

Radost za potencijalne kupce: Ford snizio cenu MONDEA u Srbiji

Kao što je i većina pretpostavljala, dizajn novog Golfa ne donosi ništa dramatično, posebno u pogledu odnosa osnovnih dimenzija. Nešto moderniji izraz spreda osiguraće atraktivnija svetlosna grupa, a bočna silueta bi trebali da otkrije niži položaj poklopca motora. Pozadi, pak, uzora treba tražiti u "arteonu", ali ponavljamo, bez velikih izleta u nepoznato.

S druge strane, kabina će ponuditi potpuno novi doživljaj. Prekidači su već sada nepoželjni, a na novom Golfu ustupiće mesto digitalnim ekranima. Povećaće se i ponuda prostora, a neupitno je i dalje podizanje kvaliteta materijala.

Postavljen na modifikovanu MQB platformu, "golf" će izgubiti i do 70 kg na vagi, dok će u ponudi motora glavnu reč voditi 1.5-litreni turbo motori, uključujući novog dizelaša. Takođe, realno je očekivati lagano uvođenje hibridnih tehnologija i zadržavanje GTE verzije. Sa druge strane, e-Golf odlazi u istoriju, a zameniće ga I.D.

 

Pročitajte i:

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd