fbpx
Skip to main content
Chevroletov logo

Nova KORVETA imaće više od 600 "konja" (FOTO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Prava zver ispod haube!

Chevrolet je počeo sa isporukama prve Corvette s motorom iza naslona sedišta, a kupcima osme generacije najpoznatijeg američkog sportskog automobila za sada se nudi verzija Stingray čiji 6,2 litarski atmosferski V8 motor razvija 495 konjskih snaga i 637 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za 312 km/h i ubrzanje do "stotke“ za manje od tri sekunde.

I dok se vlasnici nove Corvette uveliko hvale njenim performansama, tvrdeći da su bolje od zvaničnih podataka, u Chevroletu su najavili narednu snažniju verziju koja će se kriti iza poznate oznake Z06, a pokretaće je adekvatno prilagođeni 5,5 litarski atmosferski V8 motor koji je nedavno predstavljen u trkačkoj Corvetti C8.R.

KIA donirala novac Slovačkoj za borbu protiv korona virusa

KIA donirala novac Slovačkoj za borbu protiv korona virusa

Manuelni menjači u SAD-u pred izumiranje

Manuelni menjači u SAD-u pred izumiranje

Trka ubrzanja - na crtu staju BMW, NISAN i FERARI

Trka ubrzanja - na crtu staju BMW, NISAN i FERARI

Motor će u "civilnom“ izdanju razvijati više od 600 konjskih snaga i moći će da se "zavrti“ do 9.000 obrt/min. Prenos snage na zadnju osovinu i dalje će se obavljati posredstvom 8-stepenog automatskog menjača s dva kvačila, a u Chevroletu tvrde da će performanse novog paketa u adekvatno proširenoj karoseriji (ispod koje će se kriti mnogobrojna poboljšanja u odnosu na verziju Stingray) biti na nivou performansi koje nudi strašni Porsche 911 GT2 RS.

Prvi primerci Corvette Z06 bi u prodaji trebalo da budu naredne godine, a već se zna da u Chevroletu uveliko rade na novom izdanju još snažnije verzije ZR1 čija hibridna pogonska kombinacija će proizvoditi 900 konjskih snaga.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd