fbpx
Skip to main content
Škoda Rapid

Nova, osvežena Škoda Rapid izlazi 3. novembra, ovo su noviteti (VIDEO)

Foto: Profimedia
Češki proizvođač automobila je poradio na vizuelnom aspektu limuzine u drastičnoj meri, i sada osveženi Rapid počinje da liči na poznatu Oktaviju i Superb spreda, u skladu sa poznatim "licem" familije vozila.

Potpuno obnovljena Škoda Rapid naći će se na indijskoj automobilskoj sceni trećeg novembra ove godine. Rezervacije iste već su počele, a nezvanična cena rezervacije je oko 84.000 dinara, naravno, sa povraćajem.

Posle svog debija 2011. godine, model Rapid je retko menjan, ali ovaj put priča je sasvim drugačija. Češki proizvođač automobila je poradio na vizuelnom aspektu limuzine u drastičnoj meri, i sada osveženi Rapid počinje da liči na poznatu Oktaviju i Superb spreda, u skladu sa poznatim "licem" familije vozila.

Dobre vesti za kupce koji žele moćniji dizel motor: Škoda će ponuditi dizelaša od 1.5 litara iz novog Volksvagena Amea. Povezujući ga sa turbopunjačem, Škoda je povećala snagu na 110 KS. Benzinski motor će, s druge strane, biti ista kao u postojećoj veriji Rapida - motor od 1.6 litara. Menjač je petostepeni za obe opcije, dok će sedmostepeni DSG automatik biti raspoloživ samo na dizel varijanti.

Čemu sve ove promene? Kako pišu svetski mediji, Oktavija i Superb su dobro prošli na indijskom tržištu, što nije bio slučaj sa Rapidom. U pitanju je, dakle, pokušaj da se modelu "pozajmi" autoritet njegove velike braće Cena će ostati slična postojećoj verziji, dakle oko 11.000 evra.

Pročitajte i:

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd