Skip to main content
Kruz automobil

Počinje proizvodnja automobila BEZ VOLANA I PAPUČICA! (FOTO)

Foto: Twitter/sakriosamime
Revolucionarno vozilo kompanije Cruise nazvano Origin, nema ni volan, ni pedale, već samo dva široka sedišta, jedno naspram drugog, za četiri putnika

Američka kompanija Cruise (Kruz) saopštila je da će sa svojim većinskim vlasnikom, korporacijom General Motors, zatražiti odobrenje nadležnih institucija za proizvodnju ograničenog broja vozila bez volana i papučica za kontrolu vožnje.

Istovremeno je najavila da će povući svoj zahtev za izuzeće koji je dostavila ministarstvu saobraćaja u januaru 2018. godine, a koji se odnosi na puštanje u saobraćaj sličnih vozila konstruisanih u okviru projekta Platforma Chevrolet Bolt.

Revolucionarno vozilo kompanije Cruise nazvano Origin, koje je javnosti prikazano u januaru nema ni volan, ni pedale, već samo dva široka sedišta, jedno naspram drugog, za četiri putnika.

General Motors planira da započne proizvodnju ograničenog broja ovakvih vozila krajem 2021. ili početkom 2022. godine. Potpredsednik kompanije Cruise, Robert Grant, naveo je da je Saobraćajna policija Kalifornije prošle nedelje dala "zeleno svetlo" da vozilo Origin može da bude testirano u San Francisku, bez vozača.

 

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd