fbpx
Skip to main content
Reno 5

Povratak legende: Ovo je novi RENO 5 za 21. vek (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/ Carscoops
Činjenica da je novi model označen kao "prototip", a ne kao "koncept", treba da nagovesti da se konačna verzija neće mnogo razlikovati od danas prikazane

Sedam novih električnih modela sa oznakom Renault naći će se na tržištu od 2025. godine. Jedan od njih biće nova verzija kultnog malog modela Renault 5. Prototip nove verzije poznatog superminija, čija je proizvodnja okončana 1996. godine, upravo je i zvanično prikazan.

Činjenica da ga je francuski proizvođač označio kao "prototip", a ne kao "koncept", potencijalnim budućim kupcima i ljubiteljima retro-futurističkog dizajna novih modela, trebalo bi da nagovesti da se konačna proizvodna verzija neće mnogo razlikovati od ove koji možete da vidite na fotografijama i u videu.

Crvena linija na zadnjem delu automobila je tu da podseti na slavno trkačko nasleđe modela Renault 5 Turbo (prva generacija) i Renault 5 GT Turbo (druga generacija), koje je "petcu" pozicioniralo među najpoželjnije "hot heč" automobile na prelazu iz osamdesetih u devedesete godine prošlog veka.

Nema sumnje da će, na tom tragu, i novi električni R5 dobiti svoju sportsku verziju visokih performansi.

A osim samog izgleda i činjenice da će se u proizvodnji naći u nekom trenutku u naredne četiri godine, o novoj "petici" nema mnogo podataka. Poznato je samo da će, prema izjavi izvršnog direktora Renaulta Luke de Mea to biti "električni automobil koji će se prodavati po ceni koju će mnogi ljudi moći da priušte".

Osim toga, francuska kompanija planira da do sredine ove decenije proizvede 14 "ključni novih vozila", od kojih će pomenuta polovina pripadati C i D segmentu. O nedavnim glasinama da se, osim "petice", planira i oživljavanje Renaulta 4, nema novih informacija.

 

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd