fbpx
Skip to main content
Rotacioni motor

Rotacioni motor se najzad vraća u Mazdu, ali u izmenjenoj ulozi (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/Matt Rittman
Mazda je potvrdila da će se rotacioni motor ugrađivati u novu generaciju Mazde 2, kao dopunski agregat glavnom elektromotoru.

Japanski proizvođač će sledeću Mazdu 2 snabdeti električnim pogonom, ali će ovaj automobil imati i pomoćni benzinski motor koji će služiti isključivo kao generator električne energije kako bi se produžio radijus kretanja vozila.

Mazda je saopštila da će električna "dvojka" samo uz pomoć struje uskladištene u pogonskoj bateriji moći da pređe do 450 km, ali će dodatnu autonomiju od 350 km imati zahvaljujući malom rotacionom benzincu od 333 ccm i 30 konjskih snaga koji će svojim radom proizvoditi električnu energiju.

Na taj način, vozač nove Mazde 2 će moći da pređe i do 800 km sa punom baterijom i rezervoarom, a ukoliko nije u mogućnosti da dopuni bateriju na brzom punjaču (ili kao je u žurbi), i dalje će moći da se kreće neograničeno ako na svakih 350 km dosipa benzin.

Nakon što je 2012. ugašena Mazda RX-8 kao poslednji produkcijski automobil sa rotacionim motorom, japanski proizvođač je ostao bez ovog tipa motora u svojoj ponudi.

Ubrzo je počeo je razvoj novog agregata, koji bi imao nešto drugačiju ulogu - da poveća autonomiju u vožnji električnih automobila.

Sledeća generacija Mazde 2 trebalo bi da se nađe u prodaji 2022. godine.

 

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd