fbpx
Skip to main content
McLaren P1

Stigao prvi MEKLAREN koji može da se vozi na javnim putevima

Foto: Profimedia
Lepo...

U britanskom timu Lanzante Motorsport koji godinama učestvuje u trkačkim aktivnostima McLarena, za šest srećnika će uraditi konverziju nakon koje će trkački model P1 GTR moći da se koristi i na javnim putevima.

Britanski tim Lanzante Motorsport već dugo sarađuje s McLarenom, a među najvećim uspesima saradnje bez sumnje je prvo mesto u generalnom poretku na legendarnoj trci 24 sata Le Mana do kojeg je 1995. godine stigao McLaren F1 GTR.

Aurus se može očekivati u martu 2021. godine

Aurus se može očekivati u martu 2021. godine

(VIDEO) Šta se desi kada na crtu stanu KORVETA, FERARI I MEKLAREN?

(VIDEO) Šta se desi kada na crtu stanu KORVETA, FERARI I MEKLAREN?

Nova KORVETA imaće više od 600 "konja" (FOTO)

Nova KORVETA imaće više od 600 "konja" (FOTO)

Nakon nekolicine urađenih konverzija koje su dobrostojećim kupcima omogućile da poseduju McLaren F1 GTR koji se može koristiti i na stazi i na ulici, u Lanzanteu su odlučili da sličan recept koriste i s hibridnim naslednikom čije trkačko izdanje se krije iza oznake P1 GTR.

Lanzante Motorsport će P1 GTR u "civilnom“ izdanju ponuditi u samo šest primeraka, a svaki P1 GTR-18 biće u jednoj od "ratnih boja“ koje su svojevremeno odlikovale karoserije McLarenovih trkačkih verzija modela F1 GTR-97, a primerak na fotografijama na sebi nosi legendarnu kombinaciju boja koje su predstavljale američku naftnu kompaniju Gulf.

Za vozača i njegovog suvozača tu su i slušalice za međusobnu komunikaciju, a konkretan primerak (čija hibridna pogonska grupa u trkačkoj konfiguraciji je nudila 1.000 KS) naručio je kupac iz Sjedinjenih Američkih Država.

Pročitajte i:

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd