fbpx
Skip to main content
Traktor

SVE RADI SAM: Ovaj robotski traktor će promeniti život seljaka i uzgoja hrane ZAUVEK (FOTO+VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/CNH INDUSTRIAL
Od kada je predstavljen, oduševljava ljude širom planete svojim mogućnostima.

Kompanija Case IH, proizvođač opreme za agrikulturu, proizveo je bezobrazno "nabudžen" robotski traktor koji samostalno obrađuje velike količine zemlje 24 sata dnevno! Traktoru ne treba vozač, jer je vođen kompjuterskim programom koji je napravljen da olakša život seljaka!

Ovaj traktor iz budućnosti je predstavljen u Ajovi u SAD-u. Od kad je predstavljen, oduševljava ljude širom planete svojim mogućnostima. On nema kabinu i ne zahteva da ga neko nadgleda dok ore, seje ili plevi, a sve to obavlja sa ugrađenim kamerama, radarom, GPS-om i računarom koje s naprednim programom brine da se sav posao odradi na vreme i s maksimalnom preciznošću.

Nakon što farmer GPS-om definiše svoje polje, kulturu koju uzgaja i način na koji će se ta kultura obrađivati, program sam detektuje koji su mu zadaci, tako da farmeri u pravilu mogu da odmaraju i kontrolišu više vozila istovremeno. Naravno, moguće ga je nadograđivati raznim dodacima kako bi bio što korisniji.

Ova mašina je budućnost. Malo tehnikalija. 419 konjskih snaga, maksimalna brzina 50 km/h. Cena? Još se ne zna, ali omogućiće mnogima da jednostavnije i brže obrađuju zemlju, te će izbeći sve nezgode i nesreće koje se događaju na poljima. Pogledajte snimak:

KOŽA, KLIMA, FUL OPREMA: Izlazi nova Škoda Kodiaq, pogledajte kako izgleda IZNUTRA (FOTO+VIDEO)

Pročitajte i:

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd