Skip to main content
d

Aspark Owl EV ležerno do „stotke“ - i to za 1,9 SEKUNDI! (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/ gigazine
Ludnica!

Kompanija Aspark je objavila video snimak na kojem se vidi kako model Owl iz mesta do 100 km/h ubrzava za manje od dve sekunde. 

Pored toga što je u novembru prošle godine predstavio drugu generaciju modela Tesla Roadster, Ilon Mask je objavio da će novi automobil njegove kompanije iz mesta do 96 km/h ubrzavati za 1,9 sekundi. 

Tek treba da vidimo da li će Tesla ostvariti svoj cilj i postići taj željeni rezultat, ali je mala japanska kompanija Aspark objavila video na kojem se vidi kako njihov električni automobil, Owl, odnosno prototip tog modela do 100 km/h ubrzava za nešto više od 1,9 sekundi. Prema tome, ni izjava Ilona Maska više ne deluje tako nerealno. 

DANAS JE RETKOST I U SRBIJI! Legendarni JUGO uslikan usred Toronta - sa kanadskim tablicama! (FOTO)

Ovaj Aspark Owl je predstavljen prošle godine, i kao i model Tesla Roadster poseduje potpuno električan pogonski sklop koji proizvodi oko 1.000 konjskih snaga, i koji je na jednom testu, od pre nekoliko dana, iz mesta do „stotke“ ubrzao za 1,9 sekudni. 

Koliko god da impresivno deluje brzina koju postiže ovaj model, vredno je pomenuti jedan veoma značajan faktor koji utiće na njegovu brzinu. Reč je o pneumaticima. Ako detaljnije pogledamo, možemo videti da je reč o gumama kompanije Hoosier, koje su verovatno specijalno dizajnirane za sprint trke. Kada bi se na ovaj model montirale gume koje su legalne za javne puteve, teško da bi se postigao isti rezultat. 

Kompanija Aspark namerava da proizvede i proda 50 jedinica ovog modela. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd