fbpx
Skip to main content
Granični prelaz

Besplatno kroz Severnu Makedoniju do 15. avgusta!

Foto: Profimedia/ilustracija
Državljani Srbije koji putuju u Grčku na graničnom prelazu Tabanovce će dobijati pametne kartice sa kreditom dovoljnim za prolazak kroz Makedoniju u oba smera

Putnici iz Srbije koji svojim automobilima putuju kroz Severnu Makedoniju, od danas će na graničnom prelazu Tabanovce dobijati pametne kartice (M-smart) pomoću kojih će moći besplatno da se voze do graničnog prelaza sa Grčkom.

Na karticama se nalazi kredit u iznosu od 760 denara, koliko je potrebno prolazak kroz Makedoniju Koridorim 10 u oba smera.

Građani Srbije će moći mogućnost besplatne putarine moći da koriste do 15. avgusta, ali će potom moći da zadrže dobijene kartice i da nastave da ih koriste dopunjavanjem kredita od najmanje 300 denara.

Granični prelaz
Foto: Profimedia/ilustracija

Do sada je izrađeno 65.000 kartica koje će Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije izdavati državljanima Srbije po principu - jedna kartica za svaki automobil. Makedonsko Javno preduzeće za puteve je, za ovo leto, planiralo da izradi ukupno 200.000 kartica.

Odluka Vlade Severne Makedonije o ukidanju putarine za srpske turiste tokom ovog leta doneta je u znak zahvalnosti doniranje vakcina protiv korona virusa, koje je Srbija uputila svom južnom susedu.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
6 Beograd