Skip to main content
BMW logo

BMW ne odustaje od zacrtanog - OVO JE PLAN!

Foto: Profimedia/ilustracija
Ma tako i treba.

Dok neki proizvođači automobila odustaju od automobila koje pokreću dizel agregati nakon afere „Dizelgejt“, iz BMW-a kažu da dizel motori još uvek imaju važnu ulogu u autoindustriji. 

Naime, tokom jednog intervjua na Sajmu automobila u Ženevi, predstavnik BMW-a, Viland Bruč, je izjavio da su SUS motori (motori sa unutrašnjim sagorevanjem) još uvek veoma važni za njegovu kompaniju. 

On je naveo da će do 2025. godine oko 20% vozila kompanije BMW imati električni pogon, što znači da će i dalje 80% vozila imati konvencionalan pogon. Prema tome, dizel agregati će i dalje biti „još jedna, veoma bitna, cigla u zidu“ koji će voditi ka ispunjenju ciljeva kompanije. 

SUDAR NA SAJMU AUTOMOBILA! Hostesa sela u auto, nagazila GAS greškom - i nastao je HAOS! (FOTO)

Vozač BMW osuđen
Foto: Profimedia/ilustracija

Naime, od skandala sa varanjem na testovima o emisiji štetnih gasova kompanije VW, potražnja za dizel agregatima se drastično smanjila, i odnos ljudi prema njima se potpuno promenio, posebno u Evropi. Kao odgovor na to, mnoge kompanije su objavile da planiraju prestanak proizvodnje modela sa dizel agregatima u korist pogona na benzin i hibridnih alternativa.

Međutim, kompanija BMW će pored benzinskih, hibridnih i električnih autmobila, kao i pored vozila sa dizel agregatima razvijati još i vozila sa pogonom na hidrogen, za šta smatraju da je tehnologija na kojoj će počivati budućnost automobila. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Grmljavina
17 Beograd