Skip to main content
BMW logo

BMW okuplja sve više kompanija oko PROJEKTA BUDUĆNOSTI!

Foto: Profimedia/ilustracija
Pridružio se veliki proizvođač auto delova.

Kontinental, drugi najveći svetski proizvođač delova za automobilsku industriju objavio u utorak da će se pridružiti samovozećoj platformi koju razvijaju BMW, Intel i Mobilaj, a nemački proizvođač automobilskih delova i guma radiće na integraciji komponenata i softvera.

Troškovi integracije hardvera, softvera i podataka i ubrzani tempo razvoja samovozećih vozila podstakli su sve veći broj saveza između proizvođača automobila i dobavljača. Kontinental poručuje da će igrati ključnu ulogu u komercijalizaciji nove platforme, koja će biti prodata drugim proizvođačima automobila.

VELIKI PROBLEM: Treći put ove godine NEMAČKI proizvođač automobila morao da POVUČE svoja vozila!

- Možemo da se nosimo sa povećanim zahtevima u području autonomne vožnje kroz široku saradnju na nivou industrije mnogo sveobuhvatnije, brže i s nižim troškovima nego da sami ulazimo u projekte - kazao je izvršni direktor Kontinentala Elmar Degenhart u izjavi putem elektronske pošte.

Vozač BMW osuđen
Foto: Profimedia/ilustracija

Nemački automobilski div BMW već je prošle godine udružio snage sa američkom softverskom kompanijom Intel i izraelskom kompanijom Mobilaj, specijalizovanom za razvoj sistema baziranih na vizuelnim podacima za poboljšanje sigurnosti na putu i izbegavanje nesreća. Pokretanje proizvodnje se planira do 2021. godine, a američki proizvođač autodelova se takođe pridružio zajedničkom projektu.

Nemački proizvođač luksuznih automobila Dajmler pokrenuo je slični zajednički projekat sa nemačkom kompanijom za proizvodnju autodelova Robert Boš, a u cilju ubrzanja razvoja autonomnih vozila.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd