fbpx
Skip to main content
Logo Fiata

ČEKAJU NA LAGERU I PO 6 MESECI: Koliko vremena prođe pre nego što neko kupi AUTO?

Foto: Profimedia/ilustracija
Krajsler u sukobu sa dilerima utomobila u SAD-u.

Prema izveštajima finansijskog magazina Blumberg (Bloomberg), FCA (Fiat Chrysler Automobiles) je u jednom trenutku imao na lageru čak 40.000 vozila koja nisu naručena.

Fiat
Foto: Profimedia

Ova strategija po kojoj fabrika proizvodi više automobila nego što prodavci žele poznata je već decenijama pod nazivom "banka prodaje".

NEVEROVATNO: Vozač Poršea se sudario sa drugim spratom

NEVEROVATNO: Vozač Poršea se sudario sa drugim spratom

NAJBEZBEDNIJI NA PUTU: Ovaj auto dobio 5 zvezdica na testiranju

NAJBEZBEDNIJI NA PUTU: Ovaj auto dobio 5 zvezdica na testiranju

MEKLAREN ELVA: Najekstremniji roadster makar DO SADA

MEKLAREN ELVA: Najekstremniji roadster makar DO SADA

Iz FCA demantuju da su oživeli ovu strategiju, istakavši da imaju novu predvidljivu proizvodnju i efikasan sistem isporuke, kojim pokušavaju da usklade očekivane narudžbe sa svojim lancem prodaje i proizvodnim planovima.

- Pravimo vozila bez naručenih specifikacija nasuprot predviđene potražnje kako bi prava vozila bila dostupna dilerima kada im budu potrebna - kažu iz FCA.

Iz FCA takođe ističu da se njihov sistem pokazao efikasnim i da su treći kvartal ove ghodine završili sa manje od 1.000 vozila na lageru koja nisu naručena.

Međutim, istraživanja pokazuju da je FCA daleko iznad proseka industrije u smislu koliko nova vozila provedu vremena u salonima pre prodaje.

Dodž, Džip i Krajsler imaju relativno kratak boravak koji varira 70-100 dana, ali se s druge strane dileri FIAT i Alfa Romeo vozila muče da ih prodaju pa ostaju u salonima čak i do 180 dana.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
7 Beograd