Skip to main content
Porše

EM SKUPI, EM URLAJU: Top 5 najbučnijih Poršeovih automobila svih vremena (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/Porsche
Pucaju bubne opne.

Porsche je u okviru video serijala Top 5 predstavio "najglasnije" automobile iz svoje istorijske kolekcije.

NEKA SILA BUDE S NJIM: Ovo je Nissan Rogue iz "Ratova zvezda" (VIDEO)

Nemački proizvođač još jednom je odabrao 5 automobila iz bogatog nasleđa koje čuva u depou svog muzeja, a osnovni kriterijum ovog izbora bila je jačina zvuka motora njegovih "zveri" na 4 točka. 

U pitanju su trkački automobili koji ne podležu zakonskim ograničenjima u pogledu buke, kao automobili koji se voze po javnim saobraćajnicama, pa nemaju toliko prigušivača zvuka motora.

Na poziicji broj 5 našao se Porsche 911 SC "Safari", a izmereni nivo buke iznosio je 122,9 decibela, što je otprilike u rangu sa jačinom zvuka motorne testere. Sledeći na listi je Porsche 911 RSR iz generacije 996. Ovaj trkački automobil emitovao je prilikom merenja zvuk jačine 123,4 dB.

Treću poziciju drži Porsche 928 "Trigema", vozilo za koje većina ljubitelja automobila verovatno i ne zna da postoji. Ovaj Porsche nedavno je restauriran, a sudeći po mernom instrumentu proizvodi zvuk jačine 126,4 dB. Na drugo mesto plasirao se bolid iz Formule 1 iz 1962. godine - Porsche 804 sa izmerenih 137,8 dB. 

Prvu poziciju na Top 5 listi - na osnovu nivoa buke koju emituje - drži Porsche 911 Carrera RSR Turbo 2.1 sa 138,1 decibelom. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd