fbpx
Skip to main content
Rimac

Evo kako izgleda hrvatska fabrika super-automobila

Foto: Twitter printscreen @AutomobiliRimac
Izgleda top...

Hrvatski proizvođač električnih superautomobila - Rimac, predstavio je novu proizvodnu liniju za izradu C_Two prototipa električnog supersportskog automobila u nedavno otvorenom pogonu u Velikom Trgovišću.

Kako su objavili iz Rimac Automobila, linija će ubrzati proizvodnju C_Two prototipova potrebnih za konačnu validaciju i testove sudara nužnih za homologaciju širom sveta.

Timu će sada za sastavljanje svakog C_Two automobila trebati oko pet sedmica, što znači da će vreme proizvodnje biti prepolovljeno.

Stigao prvi hibridni Fiat 500 za naše tržište

Stigao prvi hibridni Fiat 500 za naše tržište

Volvo objašnjava zašto njihovi automobili neće moći da se voze preko 180/kmh

Volvo objašnjava zašto njihovi automobili neće moći da se voze preko 180/kmh

Hoće da uvedu obavezne punjače za električne automobile na javnim i privatnim zgradama

Hoće da uvedu obavezne punjače za električne automobile na javnim i privatnim zgradama

U Rimcu postupak proizvodnje započinje znatno ranije pre samog sklapanja gotovih komponenti na liniji, s obzirom da se veliki broj komponenata i sistema proizvodi u fabrici u Svetoj Nedelji i Velikom Trgovišću, nakon čega se isporučuje do linije montaže vozila.

Do sada je Rimac napravio četiri C_Two prototipa, a do završetka procesa testiranja i homologacije potrebno ih je još trinaest, nakon čega će uslediti još deset automobila iz pretprodukcijske serije, koji će se većim delom proizvesti tokom ove godine.

Potpuni postupak homologacije, bez ikakvih prečica, od prvih koncepata, preko prototipova do automobila na putu je proces dug tri godine, kažu u Rimcu.

Uvođenjem nove proizvodne linije, Rimac Automobili prve će automobile kupcima isporučiti 2021, za razliku od originalnog plana pre COVID-19 krize koji je predviđao isporuke 2020. godine.

Konačni dizajn i komercijalno ime automobila biće otkriveni ove godine.

U punom kapacitetu, tim u Velikom Trgovišću će moći da proizvede četiri C_Two automobila mesečno, kažu u hrvatskoj kompaniji.

Pročitajte i:

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd