fbpx
Skip to main content
App Store ikonica

Gigant blokirao ažuriranja za 60.000 aplikacija

Foto: Profimedia
Neverovatno...

Apple je odlučio da prekine podršku i onemogući update za hiljade video-igara na njihovoj kineskoj verziji App Store-a. Razlog je nedostatak licenci od strane kineske Vlade.

Apple kancelarija
Foto: Profimedia/ilustracija

Naime, ona pritiska kompaniju da njeno poslovanje bude u skladu sa kineskim lokalnim regulativama koje uključuju da sve video-igre moraju da imaju dokaz da su odobrene za upotrebu u ovoj državi.

Ovo je prilično veliki udar za Apple, jer je kineski App Store najveća prodavnica aplikacija kompanije. Takođe, video-igre na kineskom tržištu donose najveći deo od 16.4 milijarde dolara zarade.

Epl ima ideju za staklenu tastarutu

Epl ima ideju za staklenu tastarutu

Svi proizvođači automobila "tonu", a Tesla odoleva

Svi proizvođači automobila "tonu", a Tesla odoleva

Od sada je Jutjub TV skuplji

Od sada je Jutjub TV skuplji

Prodavnice Android aplikacija u ovoj državi usklađene su sa regulativom još od 2016. godine, ali se Apple odlučio za "labaviji" pristup, omogućavajući developerima da publikuju svoje video-igre dok čekaju na autorizaciju, što nekad može da traje i mesecima, prenosi PC Press.

Procena je će zbog toga update sada biti onemogućen za oko 60.000 igara.

Nije poznato kako je Apple ovoliko dugo uspevao da "izigrava" pravila na kineskom tržištu, ali pripreme za ovaj korak uvedene su još pre nekoliko meseci.

Još u februaru, Apple je podsetio iOS developere u Kini da moraju da pribave licence pre publikovanja svojih aplikacija. U junu je poslao upozorenje da licence moraju da dobiju pre 30. juna, ili će njihovi programi biti uklonjeni iz App Store-a.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
20 Beograd