Skip to main content
Hidrant

HIT FOTO! Pogledajte zašto NIKADA ne treba da se parkirate pored HIDRANTA!

Foto: Youtube prinscreen/Beogradska hronika Jutarnji program
Vatrogasci morali da se snađu!

Mreža uličnih hidranata u gradovima postavljena je sa dobrim razlogom, ali mnogi vozači ili toga nisu svesni ili prelaze olako preko činjenice da su parkiranjem svog automobila pored hidranta možda ugrozili nečiji život. Jer, u slučaju da u blizini izbije požar, onemogućavaju pravovremenu intervenciju vatrogasaca.

Sa druge strane, vatrogasci koji izađu na teren zbog požara učiniće sve što je neophodno kako bi mogli da se priključe na hidrant.

Nestade BMW-a za 20 sekundi! Evo kako se danas kradu automobili! (VIDEO)

Nestade BMW-a za 20 sekundi! Evo kako se danas kradu automobili! (VIDEO)

Upravo to su uradili vatrogasci iz američkog grada Anahajma kada im se prilikom intervencije na putu do hidranta isprečio jedan "nisan". Da bi priključili crevo za vodu, razbili su dva zadnja prozora na parkiranom automobilu i kroz njih provukli vatrogasno crevo, a fotografije sa lica mesta okačili su na Tviter kao pouku ostalim neodgovornim vozačima:

Vlasnika "nisana" osim štete na vozilu sačekala je i kazna zbog blokiranja hidranta, koju su mu napisali policajci, a automobil je nakon intervencije vatrogasaca odšlepan.

Međutim, mnoge korisnike Tvitera razbesnela je reakcija vatrogasaca, uz tvrdnju da baš i nisu morali da primene tako ekstremne mere kako bi priključili crevo na hidrant, dok su neki osudili njihovu odluku da objave fotografije smatrajući da time omalovažavaju vlasnika automobila i izlažu ga javnoj poruzi.

DUNI OVDE! NE, OVDE! Toliko je pijana da ne može da ubode dreger! Pandur je pridržava! (VIDEO)

DUNI OVDE! NE, OVDE! Toliko je pijana da ne može da ubode dreger! Pandur je pridržava! (VIDEO)

Zato su vatrogasci na kraju morali da daju dodatno objašnjenje na Tviteru, u kome su naveli da nije bilo moguće provući crevo ispod ili iznad parkiranog automobila jer je – zbog visokog pritiska vode – potrebno da ono bude postavljeno u približno pravoj liniji. Kako su rekli, nije im bio cilj da javno ponize vlasnika parkiranog automobila, već da upozore ostale vozače da ne parkiraju svoja vozila pored hidranta. Vatrogasci su kazali da uvek izbegavaju da oštete tuđu imovinu prilikom intervencije, osim kada je to neizbežno, kao što je bilo u ovom slučaju. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd