fbpx
Skip to main content
Elon Musk

Hjundai uputio žestoku provokaciju Tesli: Ti si na redu Ilone

Foto: Youtube printscreen/Tesla
Čeka se odgovor!

Korejski proizvođač predstavio je na auto-salonu u Ženevi mali električni SUV i uputio izazov prvom čoveku Tesle, Ilonu Masku.

Hyundai je pod kupolama sajma u Ženevi predstavio tri nova modela sa raznovrsnim pogonskim sistemima i pokazao da razmatra više opcija kada je reč o mogućem gorivu budućnosti. Čisto električni pogon zastupljen je modelom Hyundai Kona EV, koji će se prodavati u dve verzije - sa manjom i većom baterijom.

OOO, DAA! Hyundai Kona Electric zvanično predstavljena! (VIDEO)

Ženevski premijeru svog električnog modela, Hyundai je iskoristio za zanimljiv marketinški potez. Korejski proizvođač postavio je veliki bilbord na kome je uz fotografiju modela Kona Electric uputio poruku prvom čoveku Tesle, Ilonu Maski, kojom poručuje da je sada on na redu da povuče sledeći potez kada je reč o novom, još savršenijem električnom modelu automobila:

BOMBA IZ TESLE! Spremili ELEKTRIČNU ZVER - NAJBRŽI auto do sada: Do 100 km/h za 1,9 sekundi (VIDEO)

Podsećamo, u osnovnoj varijanti sa baterijom kapaciteta 39,2 kWh, Kona Electricima elektromotor snage 135 ks i autonomiju u vožnji do 300 km.  Snažnija Kona od 204 ks ima bateriju od 64 kWh, a ovaj automobil može da pređe i do 470 km pre nego što ostane bez električne energije. 

Hyundai tvrdi da se baterije u oba modela mogu dopuniti do svog 80% kapaciteta za 54 minuta, ako se koristi brzi punjač od 100kW. Bazična Kona Electric od 0 do 100 km/h ubrzava za 9,3 s, a snažnija varijanta za 7,6 s. Maksimalna brzina obe verzije iznosi 167 km/h.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
9 Beograd