fbpx
Skip to main content
auto

I DALJE JE ZVERINA: Ovako izgleda Meklaren od LEGO KOCKI i to u PRAVOJ VELIČINI! (FOTO)

Foto: Twitter/@katyfairman
Bio bi odličan za vožnju...

Ovogodišnji "Gudvud festival brzine" biće domaćim nekim veoma neobičnim automobilima. Ipak, titulu najzanimljivijeg će sigurno odneti replika Mekloren-a 720S, napravljena od lego kockica i to u pravoj veličini. 

U saobraćajnoj nesreći IZGUBILA je bebu i muža, a onda je napisala status koji svaki vozač MORA da pročita

Na događaju će biti nedovršen, pa će zapravo gosti moći da pomognu da se napravi do kraja, uz pomoć 12.700 preostalih delova. 

POGLEDAJTE: Ovo je PRVI automobil koji se pojavio u PORNO filmu (VIDEO)

To ne znači da većina posla nije već urađena. Kako navode iz Meklarena, šest Lego "građevinara" je utrošilo 2000 sati, sastavljajući preko 267.000 delova da bi dobili auto u ovom trenutnom obliku. Za to im je bilo potrebno 83 dana, besprekidnog rada, što je mnogo više od 12 radnih dana, koliko kompaniji treba da napravi pravi Meklaren 720S.

FANTASTIČNA INOVACIJA U MEKSIKO SITIJU: Ovakav sistem saobraćaja mora doći i kod nas

Ustvari, dužina pravljenja je samo jedna stvar po kojoj je pravi Meklaren inferiorniji u odnosu na pravu stvar. Umesto ugljeničnih vlakana i aluminijuma, Lego model koristi slabiji čelik i plastiku. Lego auto je i teži u odnosu na pravi 720S. Takođe, treba uzeti u obzir i da Lego auto ne možete da vozite. 

Uprkos svemu tome, mora se priznati da je ovaj auto zaista odličan, a ukoliko se kojim slučajem zadesite na tom festivalu, stavite i neku kockicu za nas.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd