fbpx
Skip to main content
vozački test

KAKAV BOG! Pao na vozačkom, pa TUŽIO auto školu!

Foto: Profimedia
Tinejdžer iz Kalifornije je nedavno pao na vozačkom ispitu zbog nečega što nije on napravio, već Tesla Model 3 u kojem je polagao ispit.

U razgovoru s lokalnim medijima, 16-godišnji Brus Rozenblum je rekao da je reč o Teslinom sistemu regenerativnog kočenja.

‘Na samom početku testa instruktorka me je upozorila da auto sam od sebe usporava, kao na znaku stop. I rekla mi je da se to već dogodilo dva puta, pre nego što smo uopšte napustili parking. Onda nastavljamo s testom. Učinio sam sve što test traži, nakon čega mi je rekla da sam pao‘, prisetio se Rozenblum.

vozački test
vozački test
Foto: Profimedia

Iako se sistem regenerativnog kočenja Modela 3 može onemogućiti, Brusu nije rečeno da deaktivira sistem, piše Jutarnji.hr. Dečakov otac, Nil, podneo je tužbu protiv lokalne kancelarije autoškole, i nakon što su mediji počeli da izveštavaju o priči, odeljenje autoškole za terenske operacije je Brusu dalo vozačku dozvolu.

Brus ja na sreću dobio svoju vozačku dozvolu, a autoškola je svom osoblju izdala smernice da se sistem regenerativnog kočenja više ne može koristiti kao razlog za ocenjivanje greške u vožnji.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd