fbpx
Skip to main content
dačija sandero

Kako je Dačija Sandero jednim svojim jednostavnim rešenjem oduševila Amerikance?

Foto: Profimedia
Poznati automobilski sajt Jalopnik postavlja pitanje da li su nam u jeftinijim automobilima uošte potrebni loši ekrani na dodir, kada može da ih zameni nešto ovako...

Čak i dobri poznavaoci dešavanja u automobilskom svetu bi se, najverovatnije, iznenadili kada čuju da pohvale za jeftinu i jednostavnu rumunsku Dačiju stižu čak iz daleke Amerike. Ovde, naravno, mislimo na SAD, budući da francuska Renault, čiji je Dacia ćerka-firma, ima proizvodnju u čak pet latinoameričkih država: Argentini, Brazilu, Kolumbiji, Meksiku u Venecueli.

A upravo je novoj generaciji popularnog rumunskog modela - Dacia Sandero, poznati američki sajt Jalopnik posvetio tekst u kom posebno hvali jedan njegov veoma zanimljiv detalj.

dačija sandero
dačija sandero
Foto: Profimedia

Podsećajući čitaoce na to koliko su u početku prvi ekrani na dodir, odnosno prve navigacije i infotejnment sistemi predstavljali skupu dodatnu opremu, sajt navodi da danas čak i najpristupačniji modeli (kao što je Nissan Versa, čija osnovna verzija u SAD košta oko 15.000 dolara), među osnovnom opremom imaju "tačskrin".

Da li je, međutim, to zaista i potrebno, pita se Jalopnik, i kao primer navodi upravo Sandero, koji kupcima za cenu ekvivalentnu iznosu od 11.000 dolara, donosi rešenje koje, za samo nekoliko sekundi, pametni telefon vozača pretvara u navigaciju i infotejnment sistem automobila.

Šta više, autor teksta koji navodi da vozi Ford Fiestu, ističe da zna koliko infotejnment sistemi jeftinih automobila mogu da budu bazični i "beznačajni", a njihovi ekrani mali, odnosno ne mnogo veći od većine savremenih pametnih telefona. Često i samo služe samo da "repliciriaju" telefone, putem Android Auto i Apple CarPlay aplikacijama.

Upravo zato se čini da je takav ekran u jeftinim automobilama potpuno nepotreban, dok je rešenje koje omogućava da ga, tokom vožnje, telefon vozača zameni telefon idealno.

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
6 Beograd