fbpx
Skip to main content
auto brisači

Konačno razrešena dilema: Da li su ogrebotine i tečnost za staklo razlog da vas vrate sa tehničkog?

Foto: Profimedia
"Ukoliko su na vozilu neispravni uređaji i oprema, vozilo ne može biti ocenjeno kao ispravno, već se vlasniku daje rok da neispravnost otkloni", istakao je načelnik Uprave saobraćajne policije

Pravilnik o tehničkom pregledu vozila se od 6. jula ove godine primenjuje u punom obimu, ističe je načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov, i naglašava da manja mehanička oštećenja vozila, koja ne utiču na bezbednost saobraćaja, ne predstavljaju osnov da se vozilo proglasi tehnički neispravnim.

- Ogrebotine ili manja ulegnuća na šasiji, nedostatak bočne lajsne, nedostatak kapica na ventilima pneumatika, naprslina stakla na svetlosnim grupama, nedostatak tečnosti za pranje vetrobrana, različite boje presvlaka za sedišta i slično, prema instrukciji koja su privredna društva koja vrše tehnički pregled vozila dobila od Ministarstva, nisu razlog da se vozilo oceni kao neispravno. S tim u vezi, Ministarstvo unutrašnjih poslova će poslati još jednu instrukciju svim privrednim društvima ovlašćenim da vrše tehnički pregled vozila, u cilju otklanjanja eventualnih nedoumica kod kontrolora tehničkog pregleda - poručio je načelnik Arsov.

auto brisači
auto brisači
Foto: Profimedia

Arsov je, takođe, ukazao na to da ukoliko su na vozilu neispravni uređaji i oprema, vozilo ne može biti ocenjeno kao ispravno, već se vlasniku daje rok da neispravnost otkloni.

- U Srbiji postoji više od 1.200 pravnih lica koja su ovlašćena za vršenje tehničkih pregleda vozila. Imajući u vidu broj registrovanih vozila u Srbiji, odnosno činjenicu da se na jednoj liniji tehničkog pregleda u toku dana može izvršiti tehnički pregled više od 10 vozila, ne postoji opravdan razlog da se na tehnički pregled čeka u dužem vremenskom intervalu - zaključio je načelnik Uprave saobraćajne policije.

 

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
12 Beograd