Skip to main content
Kružni tok

KRUŽNI TOK JE NOĆNA MORA VOZAČA: Evo kada se PALI ŽMIGAVAC i kako da ne napravite HAOS (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/PG+
Zapravo, NIJE teško!

Kružni tok se smatra efikasnim i bezbednim saobraćajnim rešenjem, ali mnogi vozači od njih zaziru, i u vožnji ih čak i izbegavaju, čak i kad zbog toga moraju da pređu duži put do odredišta.

Ipak, kada su kružni tokovi posredi, potrebno je samo dobro savladati pravila vožnje u njima, i onda nema nikakvih problema. Ovih nekoliko saveta bi trebalo da vam pomognu u tome:

1. Ako želite da izađete na prvom izlazu, uključite se u prvu desnu (spoljnu) traku i uključite desni pokazivač pravca, popularni žmigavac.

Ovako se pravilno menja ulje u motoru, a šta se dešava sa motorom bez ulja BOLJE DA NE ZNATE

2. Ukoliko izlazite na drugi izlaz, možete voziti obema trakama, ali je važno da iz desne trake, ako ste njome vozili, ulazite u desnu, a iz leve u levu, tj. da uvek pratite nastavak trake kojom ste vozili pre ulaska u kružni tok.

Hit poze za S*KS U AUTU: Zbog DUBOKOG MENJAČA cure VRIŠTE OD ORGAZMA - ali kašika i vezani pojas...

3. Ako izlazite na treći izlaz, potrebno je da uđete u levu, tj. unutrađnju traku, da biste se pošto prođete drugi izlaz, uz uključivanje desnog pokazivača pravca, skrenuli desno i izašli iz kružnog toka, i to takođe i dalje prateći traku u kojoj ste vozili, tj. levu. Postoji i mogućnost prstrojavanja u desnu traku, ali je pri tom obavezno voditi računa o tome da se to uradi bezbedno, bez ugrožavanja svoje i tuđe bezbednosti.

SAMO BAHATO, SAMO BEZOBRAZNO: Fejsbuk korisnici su besni na OVOG vozača,imaju SAVRŠEN razlog (FOTO)

4. Još jedna od stvari koje zbunjuju vozače i u kojima često greše čak i oni koji se ne libe da uđu u kružni tok jeste kada se uključuje svetlosni signal, to jest žmigavac. Prilikom izlaska iz kružnog toka potrebno je blagovremeno obavestiti druge učesnike u saobraćaju uključivanjem desnog žmigavca. Evo još jednog videa koji vam može pomoći u boljem shvatanju pravila vožnje u kružnom toku:

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mist
9 Beograd