Skip to main content
električni automobil

Kupili polovni električni auto, a onda saznali OVU NEPRIJATNU VEST!

Foto: Profimedia
Ono što se na početku činilo odličnom kupovinom je završilo šokantno i s neplaniranim troškovima.

Porodica s Floride se neprijatno iznenadila vlasništvom polovnog električnog automobila. Ono što se na početku činilo odličnom kupovinom je završilo šokantno i s neplaniranim troškovima.

Oni su nedavno kupili polovni Ford Focus Electric iz 2014. godine, simpatični kompakt s elektromotorom od 147KS i dometom do 160 km. Primerak s nešto više od 96.000 km su platili 11.000 dolara, navodi Index.hr.

električni automobil
električni automobil
Foto: Profimedia

"U početku je sve bilo u redu. Obožavala sam ga. Bio je mali, tih i sladak. I onda je odjednom prestao da radi", izjavila je vlasnica za KVUE News. Nakon samo šest meseci korišćenja automobil je završio na servisu, gde im je savetovana zamena baterije, što im je ponuđeno po ceni od čak 14.000 dolara, i to bez uključenih radova. Druga opcija je bila otkup automobila, a za to im je ponuđeno tek 500 dolara, odnosno 22 puta manje nego što su ga platili.

Naknadno su saznali da baterije za ovaj automobil više nisu dostupne. Iako nije poznato, vrlo verovatno je da su se na kraju odrekli automobila za simboličnu protivvrednost.

Porodica zato savetuje svim potencijalnim kupcima da se pre kupovine raspitaju o tematici i konkretnom modelu. U svakom slučaju, ako se radi o starijem automobilu, treba imati na umu mogući trošak baterije, koji je ponekad čak i veći od cene automobila.

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
29 Beograd