fbpx
Skip to main content
čovek u kolima

Kupio auto i našao stara pisma u njemu: "Plakao sam kad sam ih čitao" (FOTO)

Foto: Instagram/roby.supercars.swiss
LJubitelj oldtajmera rasplakao se kad je u Poršeu iz 1961. pronašao ljubavna pisma napisana pre gotovo 50 godina.

Robi Gluk (42) iz švajcarskog kantona Zug kupio je Porše 356 BT5 Super 90 Reutter koji je proizveden 1961. godine, a u njemu je pronašao stara ljubavna pisma, prenosi nemački RTL.

Pisma je napisala izvesna Silvia, a bila su namenjena njenoj nesrećnoj ljubavi Robertu, ali nikad mu ih nije poslala.

- Plakao sam dok sam čitao pisma. To je valjda bila najtragičnija ljubavna priča koju možete zamisliti - rekao je Gluk za švajcarske medije.

Gluk, koji kupuje stare automobile kako bi ih obnovio, u vratima Poršea našao je pisma iz kojih je bilo vidljivo i da je Robert oženjen, ali i da je bio sa Silvijom u vezi.

- Rečenice u pismima su toliko dirljive. Saznao sam kako su u leto 1971. godine Silvia i Robert već dugo bili tajni ljubavni par - kazao je.

Dodao je kako se iz pisma može iščitati i kako su Robert i Silvija dobili sinčića Hanibala, a u jednom pismu Silvia piše nesuđenoj ljubavi kako ju je njegova majka naterala da ode iz njegovog života.

"U večnoj ljubavi, tvoja tužna Silvia", potpisala je pismo.

Gluk je otkrio i neke rečenice iz pisma. "Bez tebe je život hladan. Čeznem. Ne možeš to razumeti! Moraš osećati da mislim na tebe. Trebaš mi kao vazduh", stoji u jednom. "Videla sam te, ali sam pobegla. Kako bih volela da te vidim opet i da sve bude u redu", piše u drugom, datiranom 31. avgusta 1972. godine.

Robi se nada da će pronaći Silviju i vratiti joj pisma, a već je i preduzeo prve korake u potrazi.

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd