fbpx
Skip to main content
Regera

MUNJA JE MALO DETE! Šveđani uz pomoć Rimca srušili najekstremniji svetski rekord (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/ Koenigsegg
Trik je u bateriji.

Proizvođač ekskluzivnih supersportskih automobila Koenigsegga objavio je da je njihov model Regera popravio rekord u disciplini u kojoj se može nadmetati svega nekoliko hiperautomobila na svetu, među kojima je i Bugatti Chiron.

Pa ovo nije vozilo, ovo je DNEVNA SOBA na točkovima: U ponudi od 2021, ali NIKO neće moći da ga KUPI - evo i zašto (VIDEO)

Pa ovo nije vozilo, ovo je DNEVNA SOBA na točkovima: U ponudi od 2021, ali NIKO neće moći da ga KUPI - evo i zašto (VIDEO)

Disciplina koja se sastoji od ubrzanja iz mesta do 400 km/h i ponovnog zaustavljanja (0-400-0 km/h) stavlja na veliko iskušenje mogućnosti automobila po pitanju ubrzanja, ali i kočnog sistema.

Švedski Koenigsegg je na tom polju gotovo bez konkurencije, a sada je sopstveni rekord još jednom poboljšao, ali sa drugim modelom – umesto Agere RS koji je držao prethodni najbolji rezultat, na pistu je izašao Regera sa hibridnim poognom.

Koenigsegg Regera je hiperautomobil koji ima benzinski motor snage 1.100 KS i tri dodatna električna motora. Ukupna kombinovana snaga pogonskog sistema iznosi više od 1.500 KS, a obrtni moment dostiže 2.000 Nm.

Čovek je ispao ĐUBRE prema ovom slatkom majmunčetu - pogledajte reakciju njegove majke! (VIDEO)

Čovek je ispao ĐUBRE prema ovom slatkom majmunčetu - pogledajte reakciju njegove majke! (VIDEO)

Ovde se u priču uključuje i poznata firma iz Hrvatske, Rimac Automobili. Ta kompanija je po narudžbi Koenigsegga razvila posebnu bateriju koja uprkos kapacitetu od samo 4,5 kWh, može da isporuči trenutnu snagu od 500 kW.

Regera je tako uspeo da ubrza iz mirovanja do 400 km/h, i zatim se zaustavi, za samo 31,49 sekundi. Konkretno, 22,87 sekundi do 400 km/h i ostatak za zaustavljanje.

Taj manevar je izveden pri temperaturi od 16 stepeni Celzijusa, na 70 metara nadmorske visine, a u pitanju je pista jednog aerodroma u Švedskoj.

Rekord je srušen 23. septembra, a za upravljačem je bio Sonny Persson.

Podsećamo, prethodni rekord držao je Koenigsegg Agera RS, a iznosio je 33,29 sekundi. Primera radi, Bugattijevom Chironu je za istu stvar bilo potrebno 41,96 sekundi.

I to nije sve, na kraju videa Christian von Koenigsegg upozorava da je Regera oborio dva rekorda. Drugi je još uvijek tajna.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd