fbpx
Skip to main content
Automobili

SRBI I HRVATI SAGLASNI: Ovo su najprodavaniji modeli automobila za prošlu godinu

Foto: Profimedia
Objavljen je spisak najprodavanijh automobila u Evropi.

Volkswagen Golf i Renault Clio su najprodavaniji automobili u Evropi. Međutim, da li ste se ikad zapitali koje su najprodavanije marke i modeli i u kojim zemljama te koji automobil je najprodavaniji na svetu? Evo i odgovora...

Kako piše Autoblog, nedavna studija koju je objavio Carinsurance.ae donosi listu najprodavanijih automobila u svim zemljama sveta, a najprodavaniji model je Toyota Corolla s preko 1,483.120 prodatih primeraka. Sledi Fordova Serija F te ponovo Toyota, i to SUV RAV4.

Beogradski sajam automobila 2018
Beogradski sajam automobila 2018, sajam automobila, automobili
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Najprodavaniji modeli na svetu u 2020.

Toyota Corolla 1,483.120

Ford F serije 1,070.406

Toyota RAV4 966.971

Honda CR-V 824.897

Honda Civic 817.902

Gledajući po broju država u kojima je neki model najpopularniji ponovo dolazimo do Toyote, a reč je o kamionetu Hilux. Japanski pick-up je vodeći u oko 17 zemalja, uključujući Australiju i Tajland, ali i u mnogim državama Južne Afrike i Južne Amerike.

Druga je ponovo Toyota po broju zemalja i to u njih deset terenac Land Cruiser je najprodavaniji model. Kao što je to Ford F Serije na severnoameričkom kontinentu, veliki Toyotin terenac je posebno popularan na Bliskom Istoku (Liban, Katar, Kuvajt, Ujedinjeni Arapski Emirati).

Konačno, na trećem mestu nije Toyota, već Škoda! Octavia je lider u 7 zemalja, poput Srbije, Švajcarske, Hrvatske, Austrije i naravno Češke.

 

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd