fbpx
Skip to main content
Volvo

NAJSIGURNIJE VOZILO: U ovom suvu niko nije poginuo! Poseduje mehanizam koji spašava živote!

Foto: Youtube printscreen/AutoMoHo
Još od 2002. godine.

Na osnovu istraživanja nezavisnog centra "Thatcham Research", otkriveno je da je "volvo XC90" najsigurniji automobil u Velikoj Britaniji. Ovaj model nije prouzrokovao saobraćajnu nesreću sa fatalnim posledicama od kada je promovisan 2002. godine. "Volvo XC90" je jedno od tehnološki naprednijih vozila na tržištu, posebno u domenu sigurnosnih asistencija.

Posebno je istaknut njegov sigurnosni mehanizam autonomne kočnice (AEB), koji ima opciju automatskog kočenja u slučaju potrebe. Tehnologija je slična sistemima automatskog krstarenja koji otkrivaju zadnji branik drugih automobila na autoputu i ​​prilagođavaju se njihovoj brzini.

KAKVA DRAMA: Pogodio 15 mečeva u Balkan Betu i u 90. minutu došao do preko MILION I PO DINARA! (FOTO)

Kada je reč o ovom sistemu, pored prepoznavanja pešaka i biciklista, vozila dobijaju i opcije zaštite prilikom potencijalno opasnih manevara, kao što je polazak unazad sa parkinga.

"Thatcham Research" smatra da je AEB najbitnija sigurnosna komponenta još od razvoja sigurnosnog pojasa "u tri tačke" pedesetih godina prošlog veka. Istraživači ovog centra predviđaju da će AEB u narednoj deceniji u Velikoj Britaniji spasiti preko 1.100 života, a da će zahvaljujući ovom sistemu biti 122.000 manje povređenih.

Ova tehnologija će takođe smanjiti premije osiguranja automobila, jer je dokazano da njegova upotreba smanjuje rizik od sudara za čak 38 posto. Istraživači predlažu da premije osiguranja automobila u budućnosti zavise od toga da automobil ima ili ne AEB.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
16 Beograd