Utorak 19. mar 2024.
znak Stop

NAJTEŽE PITANJE NA POLAGANJU VOŽNJE?! Velika ZABLUDA o ovom ZNAKU, a mnogi će pogrešiti

Foto: Profimedia
Da li biste i vi pogrešili?!

Da li znak stop ima “jaču zabranu” u odnosu na obrnuti trougao – pitanje je zbog kog mnogi padaju na teorijskom delu vozačkog ispita. Još je veći problem to što zbog te iste “nedoumice” na raskrsnici mnogi sa vozačkom dozvolom izazivaju teške nesreće sa poginulima i povređenima, piše Srpskainfo.com.

Ovo pitanje na teorijskom delu vozačkog ispita izazvalo je polemiku i na društvenoj mreži Twitter. Jedan od tviteraša postavio je sliku raskrnice na kojoj iz tri pravca dolazi tri vozila od kojih jedno ima znak stop, a jedno “obrnuti trougao”. Od budućih vozača se očekuje da tačno odgovore vozač kojeg vozila ima pravo prvenstva i kojim redosledom.

- Ovo je najteže pitanje na vozačkom ispitu: Na ovom padaju i najbolji - napisao je jedan tviteraš, a na njegovu konstataciju nadovezao se Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja i pojasnio situaciju!

- Među vozačima postoji jedan potpuno neosnovan i veoma opasan stav o međusobnom odnosu znaka "stop" i "obrnuti trougao". Ne postoji pravilo da "stop" ima "jaču zabranu" u odnosu na "obrnuti trougao" pa zato vozači što imaju "stop" prolaze poslednji. To je ozbiljna i opasna zabluda - navodi Okanović!

 

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd