fbpx
Skip to main content
znak Stop

NAJTEŽE PITANJE NA POLAGANJU VOŽNJE?! Velika ZABLUDA o ovom ZNAKU, a mnogi će pogrešiti

Foto: Profimedia
Da li biste i vi pogrešili?!

Da li znak stop ima “jaču zabranu” u odnosu na obrnuti trougao – pitanje je zbog kog mnogi padaju na teorijskom delu vozačkog ispita. Još je veći problem to što zbog te iste “nedoumice” na raskrsnici mnogi sa vozačkom dozvolom izazivaju teške nesreće sa poginulima i povređenima, piše Srpskainfo.com.

Ovo pitanje na teorijskom delu vozačkog ispita izazvalo je polemiku i na društvenoj mreži Twitter. Jedan od tviteraša postavio je sliku raskrnice na kojoj iz tri pravca dolazi tri vozila od kojih jedno ima znak stop, a jedno “obrnuti trougao”. Od budućih vozača se očekuje da tačno odgovore vozač kojeg vozila ima pravo prvenstva i kojim redosledom.

- Ovo je najteže pitanje na vozačkom ispitu: Na ovom padaju i najbolji - napisao je jedan tviteraš, a na njegovu konstataciju nadovezao se Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja i pojasnio situaciju!

- Među vozačima postoji jedan potpuno neosnovan i veoma opasan stav o međusobnom odnosu znaka "stop" i "obrnuti trougao". Ne postoji pravilo da "stop" ima "jaču zabranu" u odnosu na "obrnuti trougao" pa zato vozači što imaju "stop" prolaze poslednji. To je ozbiljna i opasna zabluda - navodi Okanović!

 

+ Pošalji komentar 3 Pogledaj sve komentare
Kursula's picture

Kursula

Па,тако то бива кад имамо лоше учитеље! Обрнути троугао значи да се са пута којим се крећемо укључујемо на пут с правом првенства.Дужни смо да пропустимо СВА возила која се крећу путем на који се укључујемо али НИСМО обавезни да зауставимо возило ако на путу на који се укључујемо нема других учесника у саобраћају док знак СТОП значи ОБАВЕЗНО заустављање без обзира да ли има возила или нема.

9 | 0
Kursula's picture

Kursula

Онај коме је ово најтеже питање-не би требало да седа за волан.Никад!

3 | 0
Dada's picture

Dada

U zivotu nisam video ovakvu raskrsnicu. Uvek je isti znak sa obe strane.

1 | 0

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
10 Beograd