Skip to main content
la

Naslednik modela Lamborgini Hurakan će biti... ŠTA?!

Foto: Youtube printscreen/Motor Trend Channel
Pa...

Naslednik modela Lamborghini Huracan će biti hibrid. S obzirom da električni motori mogu da daju dosta dodatne snage, ne predstavlja iznenađenje što se Lamborghini odlučio za tu opciju.

Sledeća generacija modela Lamborghini Huracan će imati hibridni pogon i biće predstavljena tokom 2022. godine. Neki izveštaji navode i da će novi superautomobil primeniti novu tehnologiju baterija uz pomoć koje će vozilo biti lakše i uz koju će moći da se vozi samo na električnu energiju. 

Folksvagen sprema iznenađenje kakvom se NIKO NIJE NADAO!

Ovaj automobil će biti drugi Lamborghini sa hibridnim pogonom, jer će u decembru biti predstavljen terenac Urus, čija će prodaja početi od sledeće godine. Naslednik modela Aventador bi trebao da se pojavi pre nove generacije Huracan, ali će on zadržati tradicionalni pogon, odnosno V12 agregat. Gama motora u Lamobrghini automobilima se sada sastoji samo od agregata V12 koji se nalazi u Aventadoru, V10 u Huracanu, a od sledeće godine će im se pridružiti i V8 agregat koji će se naći u terencu. Naravno, kompanija istražuje opcije i razvija nove agregate koji bi trebali da se pojave tokom sledeće decenije. Pored toga, Lamborghini pokazuje interesovanje i za tehnologiju baterija, za hibridne modele.

To što je Lamborghini odlučio da prihvati hibridne pogone za svoje modele znači samo da kompanija želi da odlaže proizvodnju električnih modela što je duže moguće. To je potpuno kontradiktorno planovima ostalih kompanija u okviru VW grupe, jer VW, Audi, Porsche i Skoda žele da se probiju na tržištu električnih automobila.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
34 Beograd