fbpx
Skip to main content
brzina u saobraćaju

Nastavlja se radikalno SMANJENJE OGRANIČENJA brzine!

Foto: Profimedia
Većini španskih vozača će nova odluka vlasti te zemlje verovatno zvučati kao poziv da ostave svoj auto i da krenu biciklom tamo gde su se zaputili...

Maksimalna brzina kretanja na većini ulica španskih gradova biće ograničena na 30 km/h. Prema proceni Državne uprave za saobraćaj, nova mera će uticati na gotovo 70 odsto gradskih ulica, mada će se taj procenat razlikovati od grada do grada.

Ta brzina će se primenjivati na putevima koje imaju po jednu traku u svakom smeru. Putevi koje imaju jednu traku u jednom smeru nosiće ograničenje 20 km/h, dok će one koje imaju dve ili više traka u imati ograničenje 50 km/h.

brzina u saobraćaju
brzina u saobraćaju
Foto: Profimedia

Ovo, verovatno, većini vozača zvuči kao poziv da ostave svoj automobil u garaži i da krenu biciklom tamo gde su se zaputili. Međutim, ovaj paket prate jednostavni i egzaktni brojevi, prenosi Revija HAK. Nove mere na putevima su usmerene na smanjenje broja smrtno stradalih u saobraćaju.

U devet od svakih 10 incidenata u kojima je brzina vozila bila veća od 50 km/h, ranjivi su i/ili gube život učesnici u saobraćaju kao što su biciklisti i pešaci. Pri brzini od 30 km/h, to se dešava u samo jednom od 10 slučajeva nezgoda.

 

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd