fbpx
Skip to main content
ledena kiša

NEKADA NI ZIMSKE GUME NE POMAŽU! Učite na tuđim greškama - sa ledenom kišom nema šale! (VIDEO)

Foto: Twitter/ABC
U takvim uslovima ne pomažu ni zimske gume, ni pogon na sva četiri točka.

Da ovakva upozorenja treba shvatiti krajnje oprezno, svedoči video koji nam stiže sa drugog kraja sveta iz Tenesija u Sjedinjenim Državama

Naime, SAD je ovih dana zahvatio ledeni talas koji je dospeo i do južnih saveznih država čiji stanovnici nisu naviknuti na sneg i zaleđene puteve.

I dok je u slučaju snega opasnost od leda na putu vidljiva, ledena kiša može da zavara jer ostavlja teško uočljiv tanak sloj leda.

To je na svojoj koži najbolje osetio vozač kamioneta Ford F-150 kada je masivni pik-ap poče da klizi bočno niz padinu. Kako nije imao nikakvu kontrolu nad vozilom, preostalo mu je samo da se nada da će se kamionet zaustaviti pre nego što udari u neko drugo vozilo ili prepreku.

Na sreću, nakon nekih 130 metara, pik-ap se zaustavio, a vozač je za CNN izjavio da je pošao po ćerku koja je bila kod drugarice.

Dok se isparkiravao sa prilaza ispred svoje kuće nije primetio da je kolovoz na ulici zaleđen, a kada je to shvatio, već je bilo kasno.

Kaže da je imao dosta sreće jer se njegvo vozilo zaustavilo pre nego što je otklizalo da kraja ulice gde je bio parkiran jedan automobil - da je Ford nastvio dalje, zakucao bi se u to vozilo.

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd