Skip to main content
Tesla

Nemci uskoro nadmašuju Teslu?! Iskreno, da li verujete da je OVO moguće?!

Foto: Profimedia
Pa...

Nemački proizvođači automobila, kompanije Daimler, BMW i Volkswagen, će za par godina proizvoditi više električnih automobila od Tesle, rezultati su jednog istraživanja.

Trenutno stanje kada je u pitanju proizvodnja električnih automobila u nemačkim kompanija poput Daimler, BMW i Volkswagen izgleda kao da se oni nalaze na početku neke obuke te da se svim silama trude da se uhvate u košta sa elektrifikacijom. 

Međutim, kako su pokazali razultati jednog israživanja, to će se za par godina promeniti, nakon što ovi proizvođači steknu dovoljno iskustva, te će se vrlo verovatno naći na samom vrhu kada je u pitanju proizvodnja električnih automobila. 

Naime, istraživanje je sprovela agencija PA Consulting, koja je došla do rezultata da će u poretku proizvođača električnih vozila, nemački proizvođači, Daimler, BMW i Volkswagen uskoro biti jednaki, a zatim i bolji od kompanije Tesla, koja se smatra pionirom u ovoj oblasti. 

Naime, Tesla već dugi niz godina uspešno proizvodi i prodaje potpuno električna vozila Model S i Model X, a prošle godine je počela i proizvodnju najjeftinijeg električnog modela iz svoje game, Modela 3. 

Uprkos problemima sa kojima se suočila na početku proizvodnje ovog modela, odnosno, uprkos tome što nije mogla da dostigne najavljeni proizvodni kapacitet, sada se čini da se polako ova kompanija vraća na pravi put. Međutim, stručnjaci smatraju da je velika greška to što, iako se još uvek nisu izvukli iz krize, Ilon Mask, osnivač i direktor Telse, već daje nova obećanja. 

UHH! Džordž Kluni je imao neviđenu sreću! Na internetu se pojavio snimak saobraćajne nesreće! (VIDEO)

Tesla
Foto: Profimedia

Sada da se vratimo na istraživanje. Naime, kompanija PA Consulting u svoj sistem rangiranja ubraja faktore kao što su: strategija, tehnologija baterije, kultura, mreža snabdevača, partnerstva i finansijke mogućnosti. 

Iako ovo možda i nije baš realno, jer koliko god da sve ovo navedeno utiče na proizvodne kapacitete i prodaju modela, najbitniju ulogu u autoindustriji imaju pre svega inženjering, dizajn, procesi proizvodnje i finansije.

Upravo iz tog razloga, a s obzirom na iskustvo u proizvodnji automobila, ova kompanija koja je sprovela istraživanje smatra da će nemački proizvođači ubrzo preuzeti primat u oblasti proizvodnje električnih vozila. 

Po rezultatima istraživanja, Tesla će i dalje biti na vrhu, bar do 2021. godine. Do tada će tržište biti preplavljeno različitim električnim modelima, nakon čega će se Tesla naći u problemu. Istraživanje nije bilo blago prema Tesli, te se predviša da će američki proizvođač nakon 2021. godine pasti čak na sedmu poziciju. 

Nakon 2021. godine, previđa se da će Daimler biti na samom vrhu, a nakon njega BMW, zatim Renault-Nissan alijansa, i nakon njih Volkswagen. 

Međutim, do 2021. godine ima još dosta, te se i dosta toga može promeniti. Tako da nam ostaje da sačekamo 2021. godinu i da vidimo da li će se ova predviđanja ostvariti. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd