Skip to main content
Gužva, saobraćaj, vozila, vožnja

Oko 12 miliona vozila ima SMRTONOSNI KVAR - Amerikanci u STRAHU!

Foto: Profimedia
Veliki problem!

Američka nacionalna uprava za sigurnost saobraćaja (NHTSA) istražuje moguću smrtonosnu grešku u 12,3 miliona vozila koja bi mogla sprečiti aktiviranje vazdušnih jastuka u slučaju sudara. Problem bi mogao da bude povezan s čak osam smrtnih slučajeva.

NHTSA objavila je u utorak na svojoj internet stranici da ispituje kontrolne jedinice vazdušnih jastuka koje je u početku proizvodila kompanija TRW Automotive Holdings, sada u vlasništvu ZF Friedrichshafen, koje bi mogle zakazati zbog "preopterećenja električnom energijom" i sprečiti normalno aktiviranje jastuka i zatezača sigurnosnih pojaseva u slučaju sudara.

NHTSA je saopštila da su vazdušni jastuci instalirani u nekim vozilima iz modela u razdoblju između 2010. i 2019. godine, proizvođača Fiat Chrysler Automobiles, Honda, Hyundai, Kia, Mitsubishi Motors i Toyota. NHTSA je prvi put otvorila istragu 2018. na oko 400.000 vozila, te je u utorak saopštila da ima dve nesreće i dve povrede u vezi sa kvarom zajedno s jednom smrću u Toyotinom vozilu.

vazdušni jastuk, auto, jastuci, air bag
Foto: Profimedia

Agencija je u utorak zabeležila da je nedavno došlo do dva značajna frontalna sudara koji bi mogli biti povezani s tim pitanjem, uključujući i fatalnu Toyotinu nesreću.

Razmatra se da li "nerazuman rizik koji zahteva dalje delovanje na terenu".

Hyundai, Kia i FCA ranije su opozvali više od 2,5 miliona vozila, pri čemu su kontrolne jedinice vazdušnih jastuka bile upitne da se možda neće aktivirati u slučaju sudara.

Evo kako da UVEK IZBEGNETE SUDAR! Zlata vredan VIDEO - sve će vam biti jasno!

Evo kako da UVEK IZBEGNETE SUDAR! Zlata vredan VIDEO - sve će vam biti jasno!

TESLA IM SE SMEJE? Audi se suočava sa velikim problemima u proizvodnji!

TESLA IM SE SMEJE? Audi se suočava sa velikim problemima u proizvodnji!

HOĆETE DUGU VOŽNJU ZA MALE PARE?! Ovih 5 modela imaju najveću rezervu goriva

HOĆETE DUGU VOŽNJU ZA MALE PARE?! Ovih 5 modela imaju najveću rezervu goriva

Agencija AP javlja o četiri smrtna slučaja koja su mogla biti uzrokovana problemom u vozilima Hyundai-Kia.

Fiat Chrysler, kada je povukao gotovo 2 miliona vozila zbog mogućeg neaktiviranja vazdušnih jastuka s tim problemom u 2016, saopštio je da ima izveštaje o tri smrti i pet povreda koje bi mogle biti povezane s tim kvarom.

U saopštenju objavljenom u utorak, FCA je izjavio kako su "kada smo postali svesni tog pitanja 2016. odgovorili u skladu s tim. Međutim, u potpunosti ćemo surađivati ​​s istragom NHTSA".

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd