fbpx
Skip to main content
Policija

OPREZ - POLICIJA uz pomoć kamera POJAČANO KONTROLIŠE

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu počeli su pojačano da kontrolišu saobraćaj uz pomoć vozila opremlјenih kamerama i savremenim informacionim sistemima i danas su za samo četiri sata iz saobraćaja isklјučili 52 vozila kojima je istekla registraciona nalepnica.

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković istakao je da će saobraćajna policija u narednom periodu sprovoditi pojačanu kontrolu uz upotrebu ovih vozila, koja doprinose većoj efikasnosti u otkrivanju prekršaja.

Milinković je precizirao da je u prva četiri sata kontrole pored prekršaja isteka registracione nalepnice, otkriveno i pet prekršaja nekorišćenje sigurnosnog pojasa, dva vozača su sankcionisana zbog vožnje bez vozačke dozvole, dok su dvojica prekršajno kažnjena zbog nepropisnog preticanja.

Policajci radarom nadziru saobraćaj
Foto: Profimedia/ilustracija

Vozila opremlјena modernom i savremenom tehnologijom, između ostalog, omogućavaju policijskim službenicima da direktno iz automobila provere lica i vozila.

Takođe, vozila imaju ugrađen sistem prepoznavanja tablica i njihovo upoređivanje sa bazom nestalih i neregistrovanih vozila, komunikaciju i uspostavlјanje video-veze sa kolegama, kao pristup sistemu video-nadzora, kao i GPS navigaciju patrolnih jedinica kako bi brzo i pravovremeno stigle na lice mesta.

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
6 Beograd