fbpx
Skip to main content
Vožnja

OPREZ! VOŽNJA PO OLUJI: Vetrovi prete brzinom do 140 km/h, ove tačke su kritične

Foto: Profimedia
Savetuje se oprez i zbog magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima.

JP Putevi Srbije savetuju oprez prilikom vožnje na putu, jer će, prema upozorenju RHMZ, u košavskom području do 10. decembra duvati jak i olujni jugoistočni vetar, a na jugu Banata i sa orkanskim udarima.

Danas i sutra na jugu Banata, očekuju se najjači udari vetra, maksimalne brzine od 28 do 40 m/s (od 100 do 140 km/h), dok će u Beogradu, vetar dostizati maksimalnu brzinu od 20 do 23 m/s (od 70 do 80 km/h).

Savetuje se oprez i zbog magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima. Poseban apel je snazi za one koji upravljaju vozilima sa prikolicom, teretnim vozilima i autobusima, upozorava AMS S.

Povremeno olujnu jačinu vetra treba očekivati na ulazu u Ðerdapsku klisuru, na mostovima i nadvožnjacima, ali i na putevima preko planinskih prevoja, poput Čestobrodice, Popadije, Tresibabe i Crnog Vrha.

U šumskim područjima polomljeno granje i opalo lišće predstavlja još jednu opasnost na putu zbog koje vozači moraju dodatno smanjiti brzinu.

Kula - Vrbas, od raskrsnice ulica Ise Bajića, Maršala Tita i Veljka Vlahovića do raskrsnice ulica Maršala Tita i Stevana Sremca danas od 7 do 17 č, doći će do obustave saobraćaja zbog izvođenja radova na pojačanom održavanju i izradi habajućeg sloja.

Alternativni putni pravac su ulice: Industrijska Zona - Petra Drapšina- Veljka Vlahovića - Ise Bajića - Laze Kostića - Stevana Sremca.

Vožnja
Vožnja
Foto: Profimedia

Auto-put E-763, 7.12.2020. g., radovi na zameni nosača kamera u zoni tunela Brančić. Tokom izvođenja radova biće izmenjen režim saobraćaja u zoni tunela „Brančić" i naizmenično će biti zatvarene za saobraćaj preticajne saobraćajne trake u oba smera.

Auto-put E-70, deonica granični prelaz Batrovci - Kuzmin, zbog radova na zameni odbojne ograde u razdelnom pojasu, za saobraćaj su zatvorene preticajne saobraćajne trake u oba smera, dok se saobraćaj odvija voznim saobraćajnim trakama.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 7.20 časova, na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

 

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Slaba kiša
7 Beograd