fbpx
Skip to main content
Maserati Logo

Ova odluka bi mogla skupo da košta Maserati

Foto: Twitter printscreen @Maserati_HQ
Zanimljivo...

Maserati i Ferrari već godinama sarađuju, a plod njihove saradnje se mogao videti i čuti ispod poklopca motora.

Slavna italijanska marka je proživljavala i bolje dane, a sada bi mogla da bude egzistencijalno ugrožena. Naime, Maseratijeve modele mnogi vole i zbog onog što imaju ispod poklopca, Ferrarijevog motora. Saradnja se uskoro bliži kraju, a to znači da Maseratijevi modeli više neće imati 3.0 V6 i 3.8 V8 motore. Kako javlja Automotive News Europe, Maserati će ponuditi svoje motore.

Kabrioleti su bezbedniji od automobila sa tvrdim krovovima

Kabrioleti su bezbedniji od automobila sa tvrdim krovovima

Napravili su poslednji Bentli Mulsan

Napravili su poslednji Bentli Mulsan

Evo kako izgleda kada se na jednom mestu skupi 600 fanova Poršea

Evo kako izgleda kada se na jednom mestu skupi 600 fanova Poršea

I to ne bi bilo ništa strašno da iz igre nije izbačen koncept V8 motora. Plan razvoja ide u smeru 3.0 V6 motora i, pazite sad ovo, 2.0 četvorocilindraša. Time će se smanjiti emisija štetnih gasova, kao i potrošnja goriva. A to verovatno nije važno ni jednom vlasniku Maseratija. Zato će novi modeli, i to GranCabrio, GranTurismo i novi SUV imati 3.0 V6 snažan preko 520 KS. Isti izvor će dobiti i sportski MC20 sa centralno postavljenim motorom. Naravno, predviđa se i elektrifikovana verzija šestaka, a s tehničke strane poznato je da će koristiti Turbulent Jet Ignition tehnologiju iz Formule 1, a koja u bolidima omogućava podizanje efikasnosti motora na neverovatnih 50%.

Završićemo s gorkim ukusom i dotaknuti se 2.0 motora. Četvorocilindraš dolazi iz ponude Jeepa i Alfe u čijim modelima daje 275 KS. U Maseratijevom Ghibliju će razvijati i više, u formi 48V hibrida. Više informacija znaće se polovinom jula.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
26 Beograd