Skip to main content
Lamborgini

OVDE NASTAJE ČAROLIJA: Zavirite u Lamborginijevu fabriku superautomobila! (VIDEO)

Foto: Youtube prinscreen
Kapacitet 8.000 godišnje!

Uz Ferari, Lamborgini je najpoznatija italijanska marka superautomobila. Poslednjih godina ovaj proizvođač beleži konstantan rast prodaje i proizvodnje, a nakon dužeg perioda u kome se gama Lamborghinijevih modela sastojala od dva imena – stigao je i treći, krosover "urus". U prvoj polovini 2018. prodaja je porasla za 11% u poređenju sa istim razdobljem 2017. Tako je za prvih šest meseci tekuće godine kupcima širom sveta isporučeno 2.327 automobila sa značkom bika. Od toga je najviše primeraka modela "hurakan" – čak 1.604, "aventadora" je 673, a preostalih 50 vozila su primerci modela Urus.

Kompletna proizvodnja Lamborginija odvija se u pogonu u mestu Sant’ Agata Bolonjeze, u Italiji. Pre nego što je 2017. predstavljen model Urus, fabrika je proširena pa je njen kapacitet sada 8.000 vozila godišnje.

To je možda skroman rezultat ako se poredi sa produkcijom kompanija koje izrađuju automobile za široke mase, ali treba imati u vidu da je ovde reč o egzotičnim supersportskim modelima koji koštaju po nekoliko stotina hiljada evra, pa naviše. U tom kontekstu, planirana proizvodnja od 8.000 Lamborginija godišnje veliki je uspeh pogotovu ako se zna da rivali u ovoj klasi automobila uglavnom prave manje vozila – izuzetak je Ferari sa godišnjom prodajom od oko 7.000 jedinica, ali sa većim brojem modela u ponudi.

OVO NIJE PREKRŠAJ! Strepeli ste da će vas KAZNITI POLICIJA, a zapravo imate pravo da uradite ovo

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd