fbpx
Skip to main content
Volvo

POČINJU: Volvo uvodi mere ublažavanja posledica pandemije

Foto: Profimedia
Nisu jedini koji su pogođeni...

Pandemija koronavirusa negativno utiče na kompaniju Volvo Cars na različite načine, između ostalog, slabljenjem tržišta, rizikom od smetnji u proizvodnji i teškoćama koje su povezane sa radom zaposlenih.

Volvo XC 90
Foto: Srbija Danas

Kako kažu u ovoj kompaniji, zaštitu zdravlja i bezbednost svih zaposlenih postavljaju na prvo mesto. Preventivne mere i ograničenje putovanja su već stupili na snagu.

-Sada je potrebno sve snage usmeriti u ograničenje širenja virusa sprovođenjem društvene izolacije. To znači zatvaranje proizvodnih pogona, rad od kuće i uvažavanje mnogih ličnih mera bezbednosti-, saopštili su iz Volvoa.

LEPA VEST: VW najavio novi model (VIDEO)

LEPA VEST: VW najavio novi model (VIDEO)

GRMI: Ovo je najglasniji Bugati Veyron na svetu (VIDEO)

GRMI: Ovo je najglasniji Bugati Veyron na svetu (VIDEO)

    

LEPA VEST: Stiže nam ojačan Ford Focus ST (VIDEO)

LEPA VEST: Stiže nam ojačan Ford Focus ST (VIDEO)

Za sada, pogon u Belgiji ostaje zatvoren do 5. aprila. Pogoni u Švedskoj i SAD zaustavljaju proizvodnju u periodu od 26. marta do 14. aprila.

Kompanija je početkom meseca, nakon dužeg perioda zabrane proizvodnje, otvorila svoja četiri pogona u Kini. Trenutna poseta prodajnim salonima u toj zemlji upućuje na početak normalizacije stanja na kineskom automobilskom tržištu.

-Naša glavna briga jesu zdravlje naših zaposlenih i budućnost naše kompanije-, rekao je generalni direktor Hokan Samuelson.

-Zahvaljujući dragocenim programima podrške, koje uvode vlade i organi vlasti, uspeli smo brzo da preduzmemo mere. Mi u kompaniji Volvo Cars smatramo da te mere uspostavljaju pravu ravnotežu između ublažavanja daljnjih posledica pandemije i zaštite zaposlenih i budućnosti kompanije.-

Proizvodni pogoni na koje se odnose današnje najavljene mere, nalaze se u područjima Torslanda, Skövde i Olofström (Švedska), u Gentu (Belgija) i Južnoj Karolini (Sjedinjene Američke Države).

  

Pročitajte i:

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd