fbpx
Skip to main content
automobil iz paklenih ulica

Prodaje se čuveni CORVETTE GRAND SPORT iz "Paklenih ulica 5"! Ozbiljna zarada je u pitanju...

Foto: Twitter/ @AXIOSservices
Iako nije dugo bio u kadru, automobil je ostao dobro upamćen.

Sada je ova replika, napravljena na osnovu modela Corvette Grand Sport iz 1963. godine, dostupna na prodau i biće ponuđena na aukciji 14. aprila.

Automobil se koristio tokom snimanja filma "Paklene ulice 5" ("Fast Five") i jedan je od tri primerka koji su "preživeli" snimanje.

Upravo u ovom primerku su glumci Vin Dizel i Pol Voker proveli najviše vremena.

Na fotografijama je vidljivo da je automobil u sjajnom stanju, a napravila ga je kompanija Mongoose Motorsports.

Iako izgleda kao klasični model Corvette, replika je napravljena na specijalnoj šasiji sa ogibljenjem modela C4 Corvette.

Pokreće ga 5.7-litarski V8 koji je napravio GM Perfomance. Motor razvija 380 KS, a uparen je sa automatskim menjačem preko koga se snaga prenosi na zadnje točkove.

Iako se ne radi o originalnom modelu Corvette Grand Sport iz 1963. godine, treba znati da je i originalni C2 Grand Sport je zaista bila ovako "divlja" mašina uključujući poklopac motora sa ventilacionim otvorima i zadnjim delom u obliku "paukovih očiju".

Inače, originalni model je dizajniran kako bi u to vreme bio rival trkačima automobilima Shelby Cobra, a napravljeno ih je svega nekoliko u coupe i roadster verzijama.

Originalni model ima milionsku vrijednost, ali i kvalitetne replike poput ove mogu doneti ozbiljnu zaradu.

Mongoose Motorsports ima zvaničnu GM-ovu licencu za proizvodnju Grand Sport replika i prodaje za manje od 100.000 dolara.

 

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
8 Beograd