fbpx
Skip to main content
Golf

Remek-delo kakvo se čekalo - Snimak evolucije radio uređaja u VW Golfu (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/Volkswagen News
Epika!

Na video snimku koji pokazuje evoluciju radio uređaja u VW Golf, možemo videti promenu od nekoliko dugmadi do infotejnment ekrana na dodir veličine 9,2 inča.

Kao što se i VW Golf razvijao godinama, tako su se razvijali i radio sistemi. Početkom sedamdesetih godina radio je imao samo dva točkića i tri dugmeta, što je zaista daleko od današnjih infotejnment ekrana. Prvi radio u Golfu nije imao mogao da pušta ni kasete dok trenutni model prepoznaje gestikulaciju vozača i pušta muziku koja se nalazi u telefonu preko infotejment ekrana, a da nijefizički povezan sa njim.

KAZNE ZA SRPSKE VOZAČE - DUPLIRANE! Što je bilo 5.000 din, sad 10! A OVAJ prestup se plaća 1.000 EVRA!

Na fotografijama se vidi evolucija ne samo radio uređaja u Golfu već i promene u njegovom enterijeru. S obzirom da je Golf jedan od najpoznatijih automobila današnjice, i da se na tržištu nalazi preko četrdeset godina te je danas teško naći osobu koja tokom svog života nikad nije sela u nijednu od sedam generacija ovog modela, on je pravi primer evolucije. Kada govorimo o budućnosti, postoje velike šanse da fizičke kontrole potpuno nestanu, te da će sve više biti infotenjment sistema sa velikim ekranima na dodir, odnosno staklene površine. Nekima se to sviđa, a neki jednostavno više vole točkiće pomoću kojih se biraju stanice i određuje jačina zvuka.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd