Skip to main content
navigacija

RIZIČNO! Miloš je krenuo na put, a onda ga je navigacija IZDALA: Evo kako je REŠIO problem

Foto: Profimedia
Neverovatno!

Korišćenje navigacionog sistema u automobilu je postala svakodnevna potreba današnjice. Ipak, iako su već duži niz godina u upotrebi navigacije, mnogi još imaju problema sa pravilnim korišćenjem iste. Štaviše, evropska istraživanja su pokazala da upravo podešavanje navigacije predstavlja najveći negativni i štetni uticaj na kvalitet same vožnje. 

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) ZALEDIĆE VAM SE KRV U ŽILAMA: Dete odlutalo na ulicu, a onda je NALETEO auto

Zbog toga je neophodno savladati bezbedno tehniku podešavanja sistema, a mi vam donosimo nekoliko saveta kako da to najlakše učinite.

Podesite rutu pre nego što krenete

Mnogi čine grešku već u startu, time što svoju rutu ne podese pre kretanja automobila. Ovo izuzetno negativno utčie na pažnju samog vozača, samim tim izaziva veću mogućnost ugrožavanja bezbednosti saobraćaja. Zbog toga je važno da svoje destinacije podešavate dok su kola zaustavljena, a ukoliko se desi da i u toku puta morate promeniti adresu, zaustavite se i učinito to na bezbedan način.

Upoznajte dobro karakteristike uređaja

Više je nego poželjno da kada kupite svoj navigator, prvo se dobro upoznate sa njegovim sistemom rada, kao i položajima dugmića na komandnoj tabli. Svi uređaji imaju raznorazne dodatke u sistemu, kao što su upozorenje na radove ili gužve na putu, te je poželjno naučiti kada i kako ih aktivirati. 

Proverite držače ukoliko koristite navigaciju sa telefona

Ukoliko koristite telefonsku navigaciju, uvek proverite da li je držač pričvršen, a sam telefon u dobrom položaju. Neretko telefon može ispasti tokom vožnje, a rizično je u toku iste telefon postavljati pravilno. Takođe, potrudite se da vam se uređaj ne aktivira kao telefon u ključnom trenutku

navigacija
Foto: Youtube Printscreen/ShaneXman

Zaštitite se od lopova

Ukoliko vam je uređaj nezavistan ne zaboravite da ga premestite sa vetrobanskog stakla u kasetu. Bonus: obrišite tragove krugova od vakuuma, oni predstavljaju odličan trag za lopove da se u vašim kolima ipak nalazi navigator.

ZABORAVITE STARE MODELE BMW-A: Novi BMW X3 2018 je AŽDAJA i evo kada stiže (FOTO + VIDEO)

Budite rezervisani

Ma koliko navigacija bila precizna i tehnologija koja stoji iza nje napredna, nemojte se u potpunosti oslanjati na nju. Navigacija je sjajan asistent, ali vi ste sami sebi najbolji orijentir. U svakom trenutku pamtite gde se nalazite. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd