Skip to main content
Logo Audija

SINDIKAT SE NE ŠALI: Audi planira proizvodnju dva električna terenca u Nemačkoj

Foto: Profimedia/ilustracija
Sjajno!

Audi je objavio planove po kojima se vidi da će se dva električna terenca proizvoditi u glavnom pogonu kompanije u Ingloštadu.

Slobodno možemo reći da sindikati u Nemačkoj nisu bili previše oduševljeni saznanjem da Audi planira proizvodnju modela E-Tron Quattro i E-Tron Sportback (na slikama) u fabrici u Briselu od 2018. godine. Od tada se kompanija nalazi pod konstantnim pritiskom i željama ljudi da se proizvodnja električnih vozila odvija i u Nemačkoj. Ovom odlukom Audi daje ljudima ono što žele.

Kao deo procesa elektrifikacije, dva potpuno nova električna automobila će se proizvoditi u postrojenju u Ingloštadu od 2021. godine. Audi planira da predstavi 20 automobila sa nekom formom elektrifikacije do sredine sledeće decenije. Više od deset automobila će biti potpuno električni. Najmanje četiri će biti terenska vozila, a već nam je poznato da će jedan od njih biti kompaktan model i da će se pojaviti do 2020. godine, zahvaljujući izjavi izvršnog direktora kompanije Ruperta Stadlera.

DRAMA ELONA MASKA: Evo sa kakvim se PROBLEMIMA suočava Tesla Motors! Hoće li prevazići ovu krizu?

Audi Q7
Foto: Srbija Danas

Sva električna vozila će biti bazirana na novoj električnoj platformi visokog kvaliteta koju Audi razvija zajedno sa kompanijom Porsche. Od sredine sledeće decenije sve fabrike kompanije Audi će proizvoditi električne modele, a među njima i novootvorena fabrika u Meksiku, gde se proizvodi model Q5.

Takođe, Audi će možda proširiti svoju gamu električnih vozila i novim superautomobilom koji će naslediti model R8 E-Tron. Piter Martens, glavni čovek razvoja kompanije Audi je ranije ove godine najavio da će kompanija proizvoditi superautomobil koji neće emitovati štetne gasove. Međutim, još uvek nije poznato kada će taj superautomobil stići na red, jer je Audi zauzet drugim ciljevima, bar za sada.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
13 Beograd